Ovog vikenda održava se Festival kave @ Opatija

Arhiva

Arhiva

Ovog vikenda, 12. i 13. travnja, Turistička zajednica grada Opatija pretvara Opatiju u glavni grad kave i slastica od kave kroz manifestaciju Festival kave u Opatiji, koja će ovaj omiljeni aromatični napitak ponuditi na stotinu različitih načina prema tajnim receptima opatijskih kavana.

Opatija – U proljetnoj ljepoti Opatije nakon šetnje lungomareom uz kavu i slastice koje su se posluživale samo na opatijskim terasama i na bečkom dvoru uživao je i sam car Franjo Josip. Ta se tradicija njeguje i danas, a opatijske terase i šetnice omiljeno su odredište za uživanje i relaksaciju na koncu radnog tjedna.

Ovog vikenda, 12. i 13. travnja, Turistička zajednica grada Opatija pretvara Opatiju u glavni grad kave i slastica od kave kroz manifestaciju Festival kave u Opatiji, koja će ovaj omiljeni aromatični napitak ponuditi na stotinu različitih načina prema tajnim receptima opatijskih kavana: Palme (Hotel Bristol), Wagner (Hotel Milenij) i Continental, Hotela Mozart i ugostiteljskih objekata: Choco Bar Kraš, Monokini Lounge Bar, Caffe Bar Galija, Caffe Bar Mimoza, Caffe Bar Leonardo, Caffe Bar Kremenko, Hemingwy Bar, Restoran Vongola, Pizzeria & Spaghetteria Roko, Restoran Ružmarin i Konoba Istranka. Vrhunske brendove kava spravljat će licencirani baristi uz caffe art, a nudit će se i različiti alkoholni i bezalkoholni kokteli i razne slastice od kave.

dani_kave_ugostiteljska_skola_opatija_2013_1

Na Hrvatskoj ulici slavnih poznati proizvođači kave Barocco Caffé, Barcaffé i Bazzara Espresso organiziraju prigodnu prodaju i degustaciju kave i napitaka od kave po promotivnim cijenama uz poziv „Popijte kavu i darujte osmijeh!“ jer će sav prihod biti doniran udruzi Crveni nosevi – klaunovi doktori.

Crveni nosevi – klaunovi doktori vesele se susretu s najmlađima na opatijskim šetnicama, a bit će tu još i oslikavanje lica i razni animatori za djecu. Dok roditelji uživaju u vrhunskoj kavi, najmlađi će se zabavljati u školi crtanja s kavom u kavani Palme (hotel Bristol) ili u kutku za crtanje u Choco Baru Kraš gdje će svaki crtež biti nagrađen proizvodom po izboru, a najljepši će biti nagrađen poklon paketom.

Uz ponudu vrhunske kave i slastica Slastičarnice Šarlota i Cateringa Favory u Vili Angiolini održat će se i besplatne edukativne radionice Udruge konobara i barmena Hrvatske: Koja je razlika između konobara i bariste? Koja je razlika između dobre i loše kave? Što čini dobru kavu? Demonstracija izrade pravilnog espressa, izrada kvalitetne kreme od mlijeka. Kako pomoću latte arta espressu dati atraktivan izgled?

Turistička zajednica grada Opatija pobrinula se, u suradnji s opatijskim kavanama i ugostiteljskim objektima, i za bogat glazbeni program za kavoljupce…

Glazbeni paviljon kod Vile Angioline:
subota 11:00 – 14:00 h i od 15:00 – 18:00 h gitarist Dominik Heštera
nedjelja 11:00 – 14:00 h Passione Mediterranea: vokal Martina Majerle, harmonika Mihalj Ivković, klavijature Aleksandar Valenčić
nedjelja 15:00 – 18:00 h Dino Antonić & 4 Shades

Portić:
subota 15:00 – 18:00 h Passione Mediterranea: vokal Martina Majerle, harmonika Mihalj Ivković, klavijature Aleksandar Valenčić

Kupalište Slatina:
nedjelja 15:00 – 18:00 h Kantridersi

Kavana Palme (Hotel Bristol):
subota i nedjelja: 10:00 – 13:00 h Duo Timeless na terasi

Kavana Wagner (Hotel Milenij):
subota 11:00 – 14:00 h Dino Antonić & 4 Shades
nedjelja 11:00-14:00 h Trio Passion Play

Caffe bar Leonardo
nedjelja od 13:00 – 16:00 h nastup Klape Opatija
te dodatni programi žive glazbe u Caffe baru Mimoza i Lounge baru Monokini.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!