Ovogodišnja Matejna bit će obilježena aktivnostima u smanjenom obimu

– Čvrsto vjerujemo da sljedeća godina donosi poboljšanje u svim segmentima zdravstvenog sustava i općenito u našim životima, a tada ćemo se okrenuti osmišljavanju i realiziranju Matejne te niza drugih događanja na kojima se družimo, susrećemo i uživamo, poručili su organizatori iz Turističke zajednice Općine Viškovo.

Viškovo – Jesen u Viškovu obično je počinjala i bila začinjena Matejnom, velikom manifestacijom koja 21. rujna slavi zaštitnika mjesta Svetog Mateja. No, ove godine obzirom na sve okolnosti stvari su potpuno drugačije pa će izostati i bogat program koji je svih ovih godina bio zaštitni znak ove proslave.

– Sedmodnevna manifestacija bogata kulturnim, zabavnim, sportskim i edukativnim programa privlači svake godine sve posjetitelja iz Viškova, ali i okolice. Zanimljiva predavanja i izložbe, uzbudljiva sportska natjecanja, kulturno-umjetnički programi, zabavni programi u šatoru, kao i nezaboravni koncerti bili su pravo jesenje osvježenje. No, uslijed nepovoljnih epidemioloških okolnosti uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19, mjera suzbijanja zaraze koje je gotovo nemoguće ispoštovati na ovako velikoj manifestaciji, a ponajprije radi brige o zdravlju posjetitelja, aktivnih sudionika i izvođača, obavještavamo vas da smo otkazali manifestaciju Matejnu 2020. Unatoč tome, nismo izostavili nagrade koje su se za Matejnu dodjeljivale odličnim osnovnoškolcima i učeniku generacije te mještanima s najljepšim okućnicama i balkonima pa će se aktivnosti u manjem obimu ipak održati. Čvrsto vjerujemo da sljedeća godina donosi poboljšanje u svim segmentima zdravstvenog sustava i općenito u našim životima, a tada ćemo se okrenuti osmišljavanju i realiziranju Matejne te niza drugih događanja na kojima se družimo, susrećemo i uživamo, poručili su organizatori iz Turističke zajednice Općine Viškovo.

error: Content is protected !!