Paljenjem prve Adventske svijeće na fontani na Slatini obilježit će se početak adventskog programa @ Opatija

Arhiva

Grad Opatija izdao je i preporuku svim ugostiteljima na području Opatije da u periodu božićnih i novogodišnjih blagdana, odnosno od 1. prosinca pa do 7. siječnja rade od 0 do 24 sata.

Opatija – Paljenjem prve adventske svijeće na fontani na Slatini, večeras – u subotu 2. prosinca u 19 sati – obilježit će se početak razdoblja Adventa u Opatiji.

Uz predstavnike Grada Opatije, na ovom događanju koje je protekle godine privuklo veliku pažnju među građanima i posjetiteljima grada, sudjelovat će i župnici opatijskih župa, a tijekom trajanja Adventa svakog vikenda upalit će se po jedna svijeća.

Grad Opatija izdao je i preporuku svim ugostiteljima na području Opatije da u periodu božićnih i novogodišnjih blagdana, odnosno od 1. prosinca pa do 7. siječnja rade od 0 do 24 sata. Ova preporuka podrazumijeva naravno poštivanje drugih odredbi zakona koje govore o neremećenju javnog reda i mira, kao i odredbe o dozvoljenoj razini buke.

Još jedna „blagdanska tradicija“ Opatije tijekom Adventa jest i besplatan parking vikendima na javnim gradskim parkirnim površinama koji će potrajati do kraja siječnja.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!