Panel diskusija: Akademik Vladimir Paar i prof. dr. sc. Ivica Orlić o klimatskim promjenama @ Opatija Coffeehouse Debates

...arhiva...

…arhiva…

Opatija Coffeehouse Debates je projekt kojeg provode Udruga za razvoj kulture mladih “Kulturni front” i Milenij hoteli, održava se jednom mjesečno u kavani Hotela Continental u Opatiji, a šesta panel diskusija zakazana je za četvrtak, 12. ožujka s početkom u 19 sati.

Opatija – Projekt Opatija Coffeehouse Debates nastavlja se s novim temama i zanimljivim gostima; nakon rasprava o genetski modificiranim organizama, održivosti razvoja našeg društva , autoritetu liječnika u pružanju zdravstvenih usluga, suvremenom feminizmu i modernim pokretima u psihijatriji i psihoterapiji, ovaj nas mjesec očekuje izrazito aktualno pitanje klimatskih promjena.

Zagrijava li se Zemlja i njezina atmosfera ili, zapravo, dolazi do njezina hlađenja? Očekuje li nas topljenje ledenjaka ili novo ledeno doba? I naposljetku, koja je uloga čovjeka u nastanku klimatskih promjena, te što možemo poduzeti kako bi ih spriječili?

debata_klimatske_promjene_plakat_opatija_2015

Ovo su samo neka od zanimljivih pitanja koja ćemo na šestoj panel-diskusiji, u četvrtak, 12. ožujak s početkom u 19 sati, postaviti našim panelistima, ali i svim zainteresiranim posjetiteljima. Podsjetimo, Opatija Coffeehouse Debates je projekt kojeg provode Udruga za razvoj kulture mladih “Kulturni front” i Milenij hoteli, a održava se jednom mjesečno u kavani Hotela Continental u Opatiji.

O klimatskim promjenama govoriti će naši novi panelisti: akademik Vladimir Paar, poznati fizičar i popularizator znanosti, javnosti poznat po svojoj sumnji u teoriju evolucije i globalno zatopljenje te prof. dr.sc. Ivica Orlić sa Odjela za fiziku Sveučilišta u Rijeci, priznati znanstvenik koji je preko 20 godina radio na najboljim institutima u inozemstvu, a uz nuklearnu fiziku i druge interese bavi se i fizikom atmosfere. Zajedno će, kroz panel-izlaganja i raspravu sa sudionicima, pokušati odgovoriti na ranije postavljena pitanja, kao i na druge zanimljive teme iz ovog područja koje bi mogle zanimati zainteresirane slušatelje. Klimatske promjene tema su koja se tiče svih stanovnika Zemlje, pa posljedično ni stanovnici Opatije, Rijeke i okolice nisu izuzetak. Svi zainteresirani su zato pozvani da sudjeluju u panel-diskusiji, nauče nešto novo ali i podijele svoje znanje s drugima. Budući da smo u ožujku, topline se još par mjeseci ne trebamo bojati, a od hladnoće će nas čuvati zanimljive rasprave, dobra kava ili vrući čaj (ili kuhano vino), te nezaboravni kamin u kavani Hotela Continental.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!