Papandopulo kvartet na 27. Kastafskom kulturnom letu

…ilustracija…

Papandopulo kvartet nastupit će u crkvi sv. Jelene Križarice u sklopu 27. Kastafskog kulturnog leta, a njihov koncert započeti će u 21 sat.

Kastav – Ponedjeljak, 16. srpnja u Kastav dolazi Papandopulo kvartet, sastav kojega čine četvorica hrvatskih saksofonista, Nikola Fabijanić (sopran saksofon), Gordan Tudor (alt saksofon), Goran Jurković (tenor saksofon) i Tomislav Žužak (bariton saksofon) nastupit će ovog ponedjeljka s početkom u 21 sat. Sva četvorica su diplomirali na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Dragana Sremeca. Usavršavali su se na konzervatorijima u Parizu, Amsterdamu i Beču te na seminarima kod uglednih svjetskih saksofonista. Kvartet je održao brojne koncerte u Hrvatskoj i inozemstvu (Beču, Budimpešti, Parizu,Strasbourgu).

Njihovi koncerti redovito su praćeni burnim odobravanjem publike i pohvalama kritike, a osobitu važnost Kvartet pridaje promicanju suvremene glazbe, osobito djela mladih hrvatskih i inozemnih autora. Godine 2013. objavili su prvi album Papandopulo koji je od pet nominacija za nacionalnu diskografsku nagradu Porin osvojio Porina za najbolju skladbu. Unatrag nekoliko godina ovaj album najprodavaniji je album klasične glazbe u Hrvatskoj. Članovi Kvarteta bave se i pedagoškim radom na brojnim muzičkim akademijama, a djeluju i kao mentori-predavači na majstorskim radionicama u Hrvatskoj i u inozemstvu. Zajedno su pokrenuli Školu saksofona u Jaski, međunarodni proljetni seminar u Jastrebarskom za učenike i studente saksofona. Taj izuzetno uspješan projekt donio im je Nagradu Grada Jastrebarskog za 2014. godinu.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!