Park prirode Učka na izložbi u Beču

liburnijanet_park_prirode_ucka_izlozba…deset austrijskih akademskih slikara čine ovu slikarsku koloniju…
…dotaknuli su se gotovo svih djelova Parka – od Peruna i Trebišća, Male Učke, Vojaka, Sisola, Vele drage, pa sve do Korita i Ćićarije…

Beč – Jučer je u bečkom Vienna International Centru otvorena izložba Park prirode Učka očima umjetnika. A upravo Učku, austrijski slikari izabrali su za svoj umjetnički rad, koji je predstavljen – u dvije izložbe Park prirode Učka očima umjetnika – u Mošćenicama i Opatiji.
Izložba “Park prirode Učka očima umjetnika” rezultat je projekta koji je Javna ustanova “Park prirode Učka” još 2007. godine, započela s austrijskom kolonijom akademskih slikara koji sebe nazivaju slikarima zaštićenih područja. Oni slikanjem prirode žele doprinijeti svijesti o potrebi zaštite prirode, a svojim slikarskim radom pridonijeti promociji zaštićenog područja i njezinih prirodnih ljepota. Cijeli projekt rađen je u suradnji i uz pomoć Katedre čakavskog sabora općine Mošćenička Draga.
Deset austrijskih akademskih slikara koji čine slikarsku koloniju, a kojima se pridružila i opatijska slikarica Miljenka Šepić, kroz dvije su godine u više navrata posjetili Park prirode Učka, otkrivali njegove ljepote te zatim svoje impresije i umjetničko viđenje Učke i Ćićarije prenosili na slikarsko platno.
liburnijanet_park_prirode_ucka_izlozba-5
Dotaknuli su se gotovo svih djelova Parka – od Peruna i Trebišća, Male Učke, Vojaka, Sisola, Vele drage, pa sve do Korita i Ćićarije.
U izložbi “Park prirode Učka očima umjetnika” sudjeluju sljedeće umjetnice i umjetnici: Anton Fercher, Maria Groppenberger, Sr. Ruth Lackner, Klaus Müller, Diana Nenning, Hannelore Nenning, Hannes Neuhold, Miljenka Šepić, Susanne Steinbacher, Kurt Welther i Julia Welther-Varga.
Dolazak na otvorenje izložbe u Beču najavili su veleposlanik i stalni predstavnik Hrvatske pri OESS-u, UN-u i međunarodnim organizacijama u Beču Neven Madi, veleposlanik Republike Hrvatske u Austriji Gordan Bakota te direktor ureda Hrvatske turističke zajednice u Beču Ranko Vlatković.
Organizatori izložbe u Beču, koja traje do 25. ožujka, su Stalna misija RH pri OESS-u, UN i međunarodnim organizacijama u Beču, veleposlanstvo RH u Beču, Javna ustanova Park prirode Učka i Katedra čakavskog zbora općine Mošćenićka Draga.
Nikola Cvjetović / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Liburnija.net; Vaše online novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net