Parkirna mjesta prekrila igralište: Sportski tereni ‘nestali’ iz projekta garaže na Gorovu @ Opatija

Projekt s igralištem...

Projekt s igralištem…

U posjedu smo idejnog rješenja iz 2015. godine, i u odnosu na ilustraciju objavljenu na gradskim stranicama razlika je jasno vidljiva – na svim simulacijama u tom projektu nalazi se igralište, dok je u ”viziji” iz 2017. godine to igralište nestalo.

Opatija – Igralište na Gorovu, koje se prema obećanjima gradonačelnika Ive Dujmića i vladajuće koalicije nakon uklanjanja balona trebalo vratiti na mjesto starog otvorenog sportskog terena, ponovo je dovedeno pod znak pitanja.

Naime, kada je uklanjan balon s Gorova, vladajući su obećavali kako će se na oslobođenom prostoru ponovo naći oni sadržaji koji su se na njemu nalazili i prije izgradnje ”prve opatijske sportske dvorane”. Međutim, uređenje igrališta prolongirano je za nekoliko godina, a umjesto njega izgrađeno je parkiralište sa sedamdesetak mjesta. Prema tadašnjim izjavama iz gradske uprave, igralište se trebalo naći na najvišoj razini podzemne garaže čiji se početak izgradnje još uvijek čeka.

No, dok je izgradnja garaže relativno izvjesna, jer nedavno je potpisan ugovor s Rijekaprojektom o izradi izvedbenog projekta koji će biti završen u roku od 60 dana, sudbina igrališta koje su očekivali mnogi Opatijci ponovo je postala – neizvjesna.

Posljednja verzija bez igrališta...

Posljednja verzija bez igrališta…

Na ilustraciji koja je pratila vijest o potpisivanju ugovora na gradskim službenim stranicama igralište ne postoji, a na posljednjoj etaži garaže nalazi se isto što i danas – zatvoreno parkiralište. U idejnom projektu, izrađenom krajem 2015. godine, u kojem su troškovi izgradnje garaže procijenjeni na oko 30 milijuna kuna (bez PDV-a), igralište je uvijek bilo prisutno, no čini se da se negdje, usput – izgubilo…

Reagirao je na to i vijećnik HDZ-a Marko Ćorić tijekom nedavne sjednice Gradskog vijeća, kada je priupitao gradonačelnika Dujmića gdje se izgubilo planirano igralište. Konkretan odgovor nije dobio – odnosno, Dujmić je odgovorio kako se igralište nije izgubilo, jer je bilo spominjano samo kao ”mogućnost”, a ta mogućnost postoji i dalje.

– Dilema je bila hoćemo li graditi igralište s mekom podlogom, ili ćemo pustiti tvrdu podlogu kako bi se prostor mogao koristiti po potrebi za parkiralište, a i za igralište, rekao je tada Dujmić, da bi na njegovu tvrdnju reagirao vijećnik SDP-a Danko Žitinić.

– Ne znam kada se pojavila takva dilema, ali sjećam se sastanka Kluba vijećnika na kojoj smo takvu dilemu otklonili, i tada smo čvrsto rekli da želimo igralište na Gorovu. S takvim zaključkom išlo je i prvo idejno rješenje, stoga mi nije zasto zašto ste to igralište maknuli iz projekta, pitao je Žitinić Dujmića, koji mu je pak odgovorio da se projekt nije promijenio, već je ostao isti.

U posjedu smo idejnog rješenja iz 2015. godine, i u odnosu na ilustraciju objavljenu na gradskim stranicama razlika je jasno vidljiva – na svim simulacijama u tom projektu nalazi se igralište, dok je u ”viziji” iz 2017. godine to igralište nestalo.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!