Pasi se opraštaju uz glasan lavež: Zadnja turneja legendarnog punk banda @ Rijeka, Zagreb

Arhiva

Arhiva

Loša vijest je da, sudeći prema objavi, to bi trebao biti i oproštajni koncert nakon čega će grupa prestati s radom koji je posljednjih godina ionako bio ”na mahove”. Ipak, ponovo dobra vijest kaže da će se oproštajni koncert pretvoriti u turneju s barem četiri stanice.

Opatija – Pasi, legendarna liburnijsko-riječka punk grupa bez čijih milozvučnih melodija nije bilo moguće zamisliti dobar provod na prijelazu milenija, najavila je na Facebooku koncert povodom dvadeset godina postojanja benda.
To je dobra vijest. Loša vijest je da, sudeći prema objavi, to bi trebao biti i oproštajni koncert nakon čega će grupa prestati s radom koji je posljednjih godina ionako bio ”na mahove”. Ipak, ponovo dobra vijest kaže da će se oproštajni koncert pretvoriti u turneju s barem četiri stanice.

Kako se navodi u objavi – Pasi se opraštaju uz glasan lavež, a zasad su najavljeni nastupi u Rijeci 1. travnja u Pogonu kulture, u Splitu 2. travnja u Kocki, Buzetu 9. travnja te Zagrebu 23. travnja. Na nadolazećoj turneji, postojećoj postavi će se pridružiti brojni bivši članovi. Koncerti će biti kronološke prirode, tako da će se moći poslušati sve faze djelovanja, od prve split kazete ”Nije ružan dan sve što je prekrasan san” s Crvenim Parolama, do četiri snimljena studijska albuma.

– Naša rođendanska proslava je ujedno i oproštajka. Ova ideja nam je bila na pameti već neko vrijeme i odluka nije bila nimalo laka. Ono što nas jako veseli je da će nam se pridružiti neki stari članovi: Mitar, Cola, Marino, Sale, Splićo i Grga, što znači da imamo više nego dvije kompletne postave i proći ćemo skoro sav repertoar koji smo u ovih 20 godina uspjeli složiti, kazali su članovi grupe Pasi, najavivši da će se ”u igri” naći još datuma i gradova s oproštajne turneje…

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!