Pažin: Država za Vatrogasni dom darovala teren koji je bio opatijski i za koji Opatija plaća kredit

Nikica Pažin

Nikica Pažin

Predsjednik Liburnijske stranke osvrnuo se na nedavno poklonjeni teren za izgradnju vatrogasnog doma, kazavši da se radi o prostoru koji je nekad bio u vlasništvu Komunalca, a zbog kojeg sada Opatija plaća troškove preseljenja komunalnog društva u Jurdane…

Opatija – U pozadini ”poklona” terena za izgradnju Vatrogasnog doma postoji velika laž, a gradska vlast prikrivanjem stvarnih činjenica sebe pokušava pokazati u pozitivnom svjetlu iako su daleko od toga – naveo je predsjednik Liburnijske stranke Nikica Pažin osvrnuvši se na nedavnu donaciju terena za izgradnju novog sjedišta liburnijskih vatrogasaca koje je država darovala za ovu namjenu.

– Teren koji nam ”poklanja” država je do nedavno bio naš. U vlasništvu Komunalca d.o.o., a Komunalac d.o.o. je u vlasništvu jedinica lokalne samouprave, tj u našem vlasništvu. To potvrđuje činjenica da je Komunalac, prilikom zaduživanja u poslovnoj banci za preseljenje u Jurdane kao zalog i hipoteku stavio upravo na taj teren. Dakle svoje vlasništvo. Plan je bio podmiriti trošak kredita prodajom terena, a Grad Opatija bio je sudužnik u tom poslu, za situaciju da se teren ipak ne uspije prodati, kazao je Pažin.

Međutim, teren je u međuvremenu prisvojila država pa je Opatija plaćala rate kredita za preseljenje Komunalca.

– Zašto je država prisvojla teren? Zašto Komunalac ne vraća sam kredit? Jer zemljište netko nije unio u temeljni kapital Komunalca, i jer netko nije izvršio prenamjenu terena. A taj netko nije odgovarao za to. Ali kredit je ostao obaveza Grada Oaptije, a sada se gradonačelnik hvali da mu država poklanja taj isti teren, koji ćemo platiti kreditom iako je bio naš, kazao je Pažin.

Dodao je kako bi bilo nemoralno kritizirati izgradnju novog vatrogasnog doma, jer liburnijski vatrogasci zaslužuju izvrsne uvjete za rad.

– Ipak imati ćemo tako potreban novi vatrogasni dom, na čemu sam zahvalam i čestitam svima, predstavnik DUUDI-a ima vatrogasnu kacigu za uspomenu, a mi građani kredit. Kada svemu dodamo razmišljanje i pitanje da li su vatrogasci mogli biti na gradskom terenu u blizini HEP-a na Kosićevu, a na ovom terenu benzinska crpka INE, pa da očistimo Slatinu i napokon dobijemo gradski trg, nameće se pitanje da li je cijela ova akcija vrijedna pohvala, političkih bodova i hvale? Ili je ipak promašaj? Ostavljam vama dragi sugrađani na razmišljanje, zaključio je predsjednik Liburnijske stranke.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!