Pažin: Građani moraju znati pravu istinu o situaciji vezanoj uz Autotrolej @ Opatija

Igor Primožić, Nikica Pažin i Linda Petrović

Igor Primožić, Nikica Pažin i Linda Petrović

U odgovoru na vijećničko pitanje, gradonačelnik je kazao: ”U cilju prevladavanja dijela problema, a kako ne bi došlo do smanjenja standarda prijevoza (broj polazaka), Grad Opatija prihvatio je obvezu podmirenja razlike u obračunu za 2013. u iznosu od 321.000,00 kuna”.

Opatija – Dugogodišnje nezadovoljstvo građana Opatije javnim prijevozom kulminiralo je ovih dana, te smatramo da građani moraju znati pravu istinu o situaciji s prijevoznikom Autotrolej, jer priča gradonačelnika Ive Dujmića o tužbi je samo još jedan u nizu manevara koje gradonačelnik poduzima da prikrije stvarne probleme, kazao je predsjednik Liburnijske stranke Nikica Pažin na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji an kojoj je citirao Dujmićevu izjavu iz veljače ove godine. U odgovoru na vijećničko pitanje, gradonačelnik je kazao: ”U cilju prevladavanja dijela problema, a kako ne bi došlo do smanjenja standarda prijevoza (broj polazaka), Grad Opatija prihvatio je obvezu podmirenja razlike u obračunu za 2013. u iznosu od 321.000,00 kuna”

– Godinama jedinice lokalne samouprave sufinanciraju Autotrolej s velikim iznosima, a zauzvrat građani i dalje plaćaju skupe karte, voze se u starim neklimatiziranim autobusima, linije se smanjuju i standard prijevoza putnika pada, kazao je Pažin. Izračunao je da je u proračunu za 2014. godinu predviđeno 2 milijuna i 264 tisuće kuna subvencija Autotroleju, od čega 120 tisuća za sufinanciranje pokaznih karata, 104 tisuće kuna za besplatne karte, 20 tisuća kuna za subvenciju prijevoza umirovljenika, 670 tisuća za sufinanciranje nabavke autobusa te 1,35 milijuna kuna subvencije za obavljanje djelatnosti.

– Uz tih 2,26 milijuna kuna iz proračuna je dana i subvencija Autotransu za City bus u iznosu od 1,1 milijun kuna, što znači da smo za usluge prijevoza platili 3.364.000,00 kuna. Za taj novac su građani Opatije i ostali korisnici trebali dobiti znatno veću i bolju uslugu. Svjesni smo da tim novcem hranimo i spašavamo tvrtku kojoj su vlasnici Grad Rijeka s 83 posto, te Bakar, Čavle, Jelenje, Kastav, Klana, Viškovo, Kostrena i Kraljevica. Gdje je grad Opatija, zapitao je Pažin. Dujmiću je postavio i pitanje zbog čega obmanjuje javnost kada je pismeno objavio da Grad prihvaća obvezu plaćanja 321 tisuće kuna, kao i zbog čega građani Opatije svake godine plaćaju velika sredstva Autotroleju ako nisu vlasnici tvrtke i zbog čega subvencije nisu pretvorene u vlasničke udjele?

– Liburnijska stranka se zalaže za bolji standard prijevoza građana, za uvođenje besplatnog city busa za umirovljenike i školarce, za autobuse koji će nositi obilježja Opatije a ne izgledati kao putujući zatvor, za klimatizirane autobuse. A ukoliko te zahtjeve Autotrolej nije u stanju ispunjavati, potrebito je raspisati javni natječaj i pronaći koncesionara koji može te zahtjeve bolje i kvalitetnije ostvariti, zaključio je Pažin.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!