Pažin: Mogu li i građani uzeti pravdu u svoje ruke kao što to čini gradonačelnik? @ Opatija

delibegovic_poslovni_prostor_grad_opatija_2016_ujcic_komunalni_redari (2)

Predsjednik Liburnijske stranke kazao je da komunalni redari nisu ”kamene skulpture klupa” postavljali u ”slučaju škalini”, pa gradonačelnik Dujmić mora odgovoriti radi li sve to iz vlastitog interesa? Ukoliko je odgovor pozitivan, kazao je Pažin, očekujem da podnese ostavku i prestane sramotiti grad koji vodi.

Opatija – Predsjednik Liburnijske stranke i gradski vijećnik Nikica Pažin reagirao je na nedavne aktivnosti Grada Opatije vezane uz pokušaj blokiranja rada poslovnog prostora na Slatini, za koji gradski službenici tvrde da je izgrađen nelegalno. Tako su komunalni redari kamenim blokovima pregradili ulaz u prostor, a Pažin je to nazvao neprimjerenim ponašanjem.

Nikica Pažin

Nikica Pažin

– Neugodno sam iznenađen prizorima kojima sam osobno svjedočio u ponedjeljak, kada su turisti preskakali nekakve barikade ispred mjenjačnice na Slatini, i čudili se velikim plakatima postavljenim pokraj prostora. Takve scene, usred sezone i u centru jednog turističkog grada ne samo da su neprimjerene, nego su apsolutno štetne i kontraproduktivne, jer umjesto da štite pravnu državu na koju se poziva u proglasu, samo je podrivaju. Noćnim aktivnostima komunalnih redara, koji su u tami postavljali takozvane skulpture, gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić pokazao je da je upravo on taj koji ne poštuje i ne vjeruje u pravnu državu, jer ne koristi legalne kanale kako bi dokazao svoje argumente, već se svodi na agresiju, silu i zastrašivanje. Takav model ponašanja možda je mogao proći kod šerifa na Divljem zapadu, ali ne u jednom pristojnom gradu koji se diči titulom kolijevke europskog turizma, kazao je Pažin.

Predsjednik Liburnijske stranke istaknuo je kako ne želi ulaziti u pitanje tko je u pravu – Grad ili investitor Edin Delibegović – ali i da, iako podržava zaštitu gradske imovine, metode koje je primijenio opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić smatra neprimjerenima i nedemokratskima.

– Svaka normalna osoba oslonila bi se na institucije ove države – policiju, sud, inspekcije… Umjesto toga, dobili smo cirkus u središtu grada. Tim više što su ove metode očito i selektivne – nisam primijetio da su komunalni redari reagirali kod slučaja ”škalini” u Ičićima koji su nakon stotina godina odjednom ”nestali” s karte, niti u slučaju gospođe Seršić u Pobrima kada je Grad Opatija uzurpirao njeno zemljište, niti u slučaju sumnjivih granica koncesija na gradskim kupalištima. Zbog svega toga, gradonačelnik Dujmić mora odgovoriti na tvrdnje iznesene u medijima da li to čini iz vlastitog interesa. A ukoliko je odgovor potvrdan, pozivamo ga da smjesta podnese ostavku i prestane sramotiti grad koji vodi, naglasio je Pažin.

Poručio je da će kao predsjednik LIST-a i gradski vijećnik na Vijeću otvoriti ovo pitanje, posebice vezano uz korištenje gradskih službi.

– Je li postavljanje kamenih bloketa usred noći u opisu radnog mjesta komunalnih redara? Je li dežuranje dvojice redara kraj jednog poslovnog prostora opravdano u situaciji kad se zapošljavaju dodatni djelatnici zbog pojačanog obima posla u sezoni? Odgovore na ova pitanja tražit ću na Gradskom vijeću, i očekujem da gradske službe pripreme svu dokumentaciju o ovom slučaju, ali i radne naloge za komunalne redare, da vidimo tko je i zašto naložio čitavu ovu strku, zaključio je Pažin.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!