Pažin: Nemamo višak ljudi, imamo manjak programa @ Opatija

Koalicija LIST-AM-PGS osvrnula se na stanje u gradskim tvrtkama u Opatiji, kazavši da su one u službi politike, iako bi trebale biti u službi svih građana ovog grada.

Opatija – Gradske tvrtke nisu politički poligon za gradonačelnikove spletke, ustvrdili su na nedavnoj tiskovnoj konferenciji predstavnici koalicije Liburnijske stranke, Akcije mladih i Primorsko-goranskog saveza koji su kritizirali činjenicu da su u Nadzorne odbore tri društva u kojima je Opatija vlasnik ili suvlasnik postavljeni isključivo stranački dužnosnici iz četiri stranke vladajuće koalicije – SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a.

– Osnovna zadaća gradskih tvrtki je briga o očuvanju, održavanju i upravljanju gradskom imovinom te podizanju kvalitete života samih građana. One nikako ne smiju biti politički poligon za uhljebljivanje podobnih kadrova, niti poluga za provođenje političkih, financijskih i ostalih smicalica aktualne gradske vlasti, poručili su ”oporbenjaci”.

Govoreći o Parkovima Opatija, istaknuli su kako se gradska vlast voli hvaliti njihovim radom, ali istovremeno radnicima smanjuje plaće.

– Ja osobno, kao budući gradonačelnik, imam drugačiji pogled na tu našu tvrtku u kojoj je zaposleno 70 tak zaposlenika. Rad u parkovima iziskuje velike napore. Sunce, kiša, vjetar, voda, zemlja. Potrebna je velika doza kreativnosti i ljubavi za svoj posao. Nije isto raditi u svim tim uvjetima, ili se hladiti uz klimu u uređenoj i suhoj kancelariji. Odgovornost će imati osobe koje su za to zaposlene i adekvatno plaćene, a ne kao do sada, da čuvaju svoje radno mjesto i da provode razno razne ideje i zamisli gradskog vladara. Parkovi mogu svojim radom i svojim proizvodom ostvarivati prihod sami sebe, a time smanjiti davanja iz proračuna. Kroz odgovoran rad i organizaciju posla tvrdim da Parkovi imaju manjak zaposlenika, a ne višak. Rekao bih to ovako – nemamo mi višak zaposlenih, imamo manjak programa! Stoga obećajem, da ćemo dovesti nove programe u naše Parkove i time omogućiti razvoj firme. Uz to uvesti ćemo stimulaciju za zaposlene, pa ćemo dati priliku svima da si povećaju kućni budget – svojim trudom i zalaganjem. A prava iz kolektivnog Ugovora se neće smanjivati. Parkovi će ostati u vlasništvu grada i moraju se razvijati, istaknuo je kandidat za gradonačelnika Nikica Pažin.

– Slična situacija kao u Parkovima, samo što su vlasnici Komunalca sve lokalne zajednice. Nitko ne zna kolika je zaduženost Komunalca? Ne zna se tko je većinski vlasnik jer na Skupštini nisu provedena ulaganja, a time i udjeli. Grad Opatija je samo u gradsku tržnicu i njeno renoviranje uložio 8,6 milijuna kuna, a zapravo je Dujmić uložio novac građana Opatije u vlasništvo Matulja, Lovrana, Mošćeničke Drage. To je nedopustivo. Nadalje, Komunalac upravlja grobljima, koja su stalno u gubitcima? Većinu radova Komunalac angažira kooperante, i gle čuda. Uvijek poslove dobiju firme sklone SDP-u s netransparentnim ponašanjem. Vidimo što se dešava u općini Matulji. Općinsko vijeće nije izglasalo dozvolu za proširenje djelatnosti, a opatijska većina u GV je izglasala? Još nam Matulji prijete da će osnovati vlastito komunalno društvo. Potpuni kaos. A sve to zajedno plaćaju građani grada Opatije, zaključio je Pažin na konferenciji.

Ivan Mellor / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net