Pažin: Postali smo turistička i gospodarska tuga


Prvo je trebalo oživjeti Grad, napuniti kasu, pa tek onda ići u projekt koji će se otplaćivati godinama. Nažalost, u ovom trenutku i s ovakvim gospodarskim pokazateljima, pomoći ne može ni Djed Mraz ni David Copperfield, ako se i dalje nastavi voditi Grad na ovakav način.
Opatija – Ako glavnu opatijsku ulicu, Ulicu maršala Tita, ‘doživimo’ kao tvorničku traku na kojoj teče proizvodnja, onda se dade zaključiti da je ta traka pred zaustavljanjem – i gašenjem proizvodnje, kazao je nezavisni vijećnik Grada Opatije Nikica Pažin na nedavno održanoj tiskovnoj konferenciji.
– Oko milijun kuna, na godišnjoj razini, građani Opatije izdvajaju za plaće vodećih ljudi – gradonačelnika, zamjenike i predsjednika gradskog vijeća – pa si s pravom postavljam pitanje što Opatijci dobivaju za te novce. Pad proračunskih prihoda i daljnje ‘odumiranje’ života u gradu, ukidanje raznih subvencija za obrtnike, gospodarstvenike i umirovljenike, smanjenje broja linija City busa, postavljanje stupića, veliki broj nezaposlenih te nerješavanje parkinga, samo su neki od problema koji muče građane. Štoviše, sve ove teze potvrdio je i rebalans proračuna, u kojem su smanjena sredstva za javne potrebe u kulturi za 10%. Godinu dana uoči novih izbora aktualna vlast ‘štanca’ projekte koji služe za dobivanje političkih poena, a zatim završe u ladicama, kazao je Nikica Pažin.
O turističkoj i gospodarskoj ‘tuzi’ Pažin je kazao slijedeće:
– Nažalost, bolna je činjenica da su Opatiju u svim domenama prestigle susjedne jedinice lokalne samouprave koje su joj nekad gledale u leđa. I u smislu turizma i same perspektive građana. Od turističke i gospodarske izvrsnosti postali smo turistička i gospodarska tuga, a prestigli su nas mnogi gradovi s puno manjim turističkim potencijalom. Osobno nemam ništa protiv sportske dvorane, no priča oko tempiranja izgradnje trebala je biti drugačija. Prvo je trebalo oživjeti Grad, napuniti kasu, pa tek onda ići u projekt koji će se otplaćivati godinama. Nažalost, u ovom trenutku i s ovakvim gospodarskim pokazateljima, pomoći ne može ni Djed Mraz ni David Copperfield, ako se i dalje nastavi voditi Grad na ovakav način, zaključio je Pažin.
Nikola Cvjetović / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net