PD Opatija: Izlet na Golicu

golica_sm…uspon traje oko 2.30 – 3.00 sata…
…Golica se nalazi u Karavankama sjeverno od Jesenica…

Opatija – Planinarsko društvo Opatija organizira izlet na Golicu (1835 m), a ovim putem ćeli obavjestiti sve zainteresirane da im se pridruže. Izlet će se održati, u nedjelju 15. svibnja.
– Kreće se s opatijske Slatine u 6 ujutro, zatim slijedi put kroz Sloveniju do Jesenica gdje skrećemo do Planine pod Golico. Tu je i naša ishodišna točka odakle krećemo na pješački uspon do Koče na Golici (1582 mnm). Uspon traje oko 2.30-3.00 sata. Uz kraći odmor nastavljamo po želji i mogućnostima do vrha Golica (30 minuta) koji se nalazi na samoj granici Slovenije i Austrije. Razgled s vrha, odmor, i zatim silazak u dolinu. Ukupno 5 sati hodanja. Put nastavljamo autobusom prema Opatiji gdje i završava naš izlet. Ukupna visinska razlika koju savladavamo na našem putu je 890 metara. Uspon smo podijelili u dviju skupine (sporiju i bržu), a pojedinci mogu izabrati put na vrh ili do planinarskog doma (Koča pod Golico). Cijena izleta iznosi 100 kn po osobi, poručili su organizatori.
Ako ste se i vi odlučili na put, pročitajte što je potrebno posjedovati. Čvrste gojzerice, odjeća za toplo i hladno vrijeme,kabanica za kišu, jelo i piće za cijeli dan. Preporuka vodiča su i štapovi za hodanje. Vodiči na izletu su članovi PD Opatija, koji su ujedno i članovi Stanice planinarskih vodiča Rijeka. U slučaju neodgovarajuće opreme vodiči imaju pravo vratiti vas bez odlaska na izlet!!
Prijave i uplate u prostorijama društva svaku srijedu u 19:00 sati zaključno s 13. svibnjem 2011. Za sve informacije i obratite se Damiru Bariću (tel: 099-680-94-92)
Par napomena o izletu
Golica se nalazi u Karavankama sjeverno od Jesenica. Ovaj travnati vrh je osim lijepog pogleda sa vrha znamenit i po gorskim narcisima, koji u mjesecu svibnju cvjetaju na njezinim južnim padinama. Put na Golicu većim dijelom prolazi kroz šumovite predjele. Na pojedinim strmim dijelovima dobro je koristiti palice za hodanje pogotovo ako put bude mokar.
Nadmorske visine: Koča pod Golico 1582 m, Golica vrh 1835m. Visinske razlike: Planina pod Golico – Koča pod Golico: 630 m; Planina pod Golico–Golica: 890 m

Liburnija.net: Kartulina s Golice...

Liburnija.net: Kartulina s Golice...


Nikola Cvjetović / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!