PD Opatija organizira predavanje Alana Čaplara Via Dinarica – najljepše od Dinarida @ Opatija

...ilustracija...

…ilustracija…

Međunarodnom projektu Via Dinarica cilj je unaprjeđivanje, razvoj i povezivanje potencijala Dinarskoga gorja.

Opatija – Planinarsko društvo ‘Opatija’ poziva sve zainteresirane na predavanje Alana Čaplara Via Dinarica – najljepše od Dinarida. Predavanje će se održati u srijedu 28. rujna, s početkom u 18 sati u opatijskoj Vili „Antonio“.

Alan Čaplar poznati je planinarski publicist, vodič i instruktor. Urednik je časopisa Hrvatski planinar i pročelnik Komisije za promidžbu i izdavaštvo Hrvatskoga planinarskog saveza. Napisao je 25 knjiga i uredio brojna planinarska izdanja, među kojima Planinarski vodič po Hrvatskoj i Planinarski udžbenik. Angažiran je kao vodič instruktor HPS-a i voditelj obiteljske planinarske grupe ‘Gojzeki’ u HPD-u ‘Željezničar’. Pročelnik je Stanice planinarskih vodiča Zagreb i predsjednik Udruge Via Dinarica Croatia.

Uz velika prirodna bogatstva, cijelo dinarsko područje je bogato povijesnim i kulturnim naslijeđem, što predstavlja idealnu priliku za regionalnu suradnju među zemljama koje Dinaridi prirodno povezuju. Upravo s tom idejom nastao je međunarodni projekt Via Dinarica, kojemu su cilj unaprjeđivanje, razvoj i povezivanje potencijala Dinarskoga gorja. Kroz atraktivne fotografije ovim predavanjem predstavit ćemo ljepote hrvatskih dinarskih planina i međunarodni planinarski put Via Dinarica.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net