Peđa Grbin u Opatiji i čitavoj županiji osvojio uvjerljivu većinu glasova

Pritom valja uzeti u obzir da su u Opatiji glasovali i članovi SDP-a Lovran, a svoj glas dao je i aktualni čelnik SDP-a Zlatko Komadina, kojem je to primarni ogranak.

Opatija – Peđa Grbin novi je predsjednik SDP-a. Na tom mje mjestu naslijedio Davora Bernardića, prije kojeg su istu funkciju obnašali Zoran Milanović i Ivica Račan. Grbin je na razini Hrvatske zadržao uvjerljivu prednost nad protukandidatom Željkom Kolarom s kojom je ušao u drugi krug te potvrdio kako je članstvo stranke izrazito sklono „raskrstiti“ s Berinom ostavštinom.

Na području Opatije i Primorsko-goranske županije Grbin je odnio premoćnu pobjedu. U Opatiji je Grbin osvojio čak 83 posto glasova, odnosno stranački kolege na 25 od 30 važećih listića zaokružile su njegovo ime. Pritom valja uzeti u obzir da su u Opatiji glasovali i članovi SDP-a Lovran, a svoj glas dao je i aktualni čelnik SDP-a Zlatko Komadina, kojem je to primarni ogranak.

Na razini Primorsko-goranske županije osvojio je 84 posto glasova. Konkretnije, podržalo ga je 534 SDP-ova birača, a Kolaru je glas dalo njih 104.

 

error: Content is protected !!