Pedeset godina suradnje Thalassotherapije i inozemnih pacijenata

thalaso-sm…u današnje vrijeme urbanizacije i brzog života pravo je čudo održati kontinuitet ugovora tijekom pedeset godina…
…još davne 1961. godine potpisan je prvi ugovor o liječenju inozemnih bolesnika u jednoj ustanovi ondašnje države…

Opatija – Zlatni jubilej, 50. obljetnica uspješne suradnje Specijalne bolnice Thalassotherapia Opatija i austrijskog osiguravatelja AUVA Beč, jučer je svečano obilježen u opatijskoj Villi Angiolini. Još davne 1961. godine potpisan je prvi ugovor o liječenju inozemnih bolesnika u jednoj ustanovi ondašnje države, a koji se kontinuirano obnavljao i traje i danas, kada se obilježava 50. obljetnica suradnje.
– U današnje vrijeme urbanizacije i brzog života pravo je čudo održati kontinuitet ugovora tijekom pedeset godina. Upravo zato to je veliki i vrlo značajan jubilej. O njegovom značaju govori i njegova trajnost, ali i obostrano zadovoljstvo, kako pacijenata koji se vraćaju, tako i nas djelatnika. Osim što za nas ugovor predstavlja i poslovni uspjeh, raditi za takvo osiguranje je i stručni izazov. Čak ni u vrijeme Domovinskog rata ugovor nije prekinut, što dodatno naglašava njegovu važnost. Na godišnjoj razini u našu bolnicu stiže oko 320 bolesnika, u osam turnusa, od početka ožujka do konca listopada.
– Korisnici naših usluga su radnici iz kemijske industrije s raznim kožnim defektima. Uz našu terapiju i klimu, oni se za četiri tjedna kući vraćaju potpuno oporavljeni i čiste kože – istaknuo je ravnatelj opatijske Thalassotherapije Emil Bratović čestitavši svima koji su radili na projektu. Posebno je spomenuo profesora Plavšića, prvog potpisnika ugovora, tadašnjeg direktora Thalassotherapije i Margaretu Urbić, koja je prisustvovala jučerašnjoj svečanosti.
– Velika mi je čast što smo danas ovdje. Opatija nije samo lijep grad, ona je nama i simbol suradnje između Hrvatske i Austrije. U Opatiju tada nije dolazilo mnogo gostiju, a danas je Hrvatska drugo odredište Austrijanaca. Hrvatska će uskoro ući u EU, a tada ćemo još bolje moći surađivati, rekao je član Uprave AUVA Rolf Gleissner.
Ivo Afrić u ime PGŽ-a naglasio je da su ovakvi jubileji rijetki, posebice kada je zdravstvena zaštita u pitanju. Županija kao osnivač ulaže izuzetne napore i radi na podizanju kvalitete. Trenutačno je u tijeku kampanja nabavke izuzetno sofisticirane kardiološke opreme, objavio je Afrić.
Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!