Pejanović: U nedjelju nas čeka opasna utakmica

Tekst i foto: Anto Ravlić

Nije to ligaška utakmica nakon koje već u sljedećem kolu imaš priliku za popravak. U nedjelju prolaziš ili ne prolaziš. Morat ćemo se paziti, siguran sam da ćemo i mi i gosti zaigrati s puno opreza…

Opatija – Najbolji igrač Opatije u prvom kvalifikacijskom ogledu za drugu ligu, uz vratara Vanju Ivešu, bio je napadač Opatije Antonio Pejanović. Kroz tjedan smo razgovarali s nekoliko trećeligaških trenera iz riječke regije i svi su složni u ocjeni da je Pejanović klasa više. ‘Hvala im, ali trebao sam zabiti’, kroz osmijeh komentira prvu utakmicu protiv Mladosti (0:0) napadač Opatije.

Pejanović očekuje neizvjesnu utakmicu u nedjelju na Kantridi.

“Opasna utakmica. Nije to ligaška utakmica nakon koje već u sljedećem kolu imaš priliku za popravak. U nedjelju prolaziš ili ne prolaziš. Morat ćemo se paziti, siguran sam da ćemo i mi i gosti zaigrati s puno opreza. Vidio se taj oprez i u prvoj utakmici. Nadam se da će biti bolje, da će gledatelji vidjeti dobar nogomet. Kantrida nudi veći teren, ali moram primijetiti da travnjak nije baš najbolji”, kaže Pejanović.

Napadač Opatije veseli se povratku Tonija Rudana, Bertoše i Glavaša nakon odrađenih žutih kartona. Ističe da će Mladost faliti najbolji igrač, kako Petrinjci karakteriziraju isključenog Filipovića.

Malo će uplašiti navijače Opatije.

“Nisam trenirao dva-tri dana, preponu sam istegnuo, ali mislim da će biti sve u redu”.

Tajnik NK Opatije Zdravko Šimić kaže da pretprodaja ulaznica za nedjeljnu utakmicu (18 sati) ide jako dobro. Čini se da će otići svih 1.100 ulaznica.

“Bilo bi dobro ulaznice kupiti u pretprodaji, sugerira Šimić te poziva gledatelje da dođu na vrijeme na stadion.

“Bit će dovoljno mjesta pa molim gledatelje da poštuju distancu. Na vrijeme treba doći i zbog parkirališta jer će vjerojatno parkiralište popuniti kupači”. Ulaznice se u pretprodaji prodaju po cijeni od 30 kuna (tribina B i C), 50 (tribina A) i 70 kuna (loža). Pri kupnji ulaznice obavezno se moraju ostaviti podaci: ime, adresa i broj telefona. Informacije o kupnji ulaznica mogu se dobiti na broj 091/5478185

Nogometaši Mladosti večeras imaju trening, a za Opatiju kreću dan uoči utakmice. Stiže i stotinjak navijača. Igrače Mladosti veseli što će istrčati na kultnu Kantridu, stadion koji ima svoju povijest, na čijem travnjaku su igrala velika imena. Smatraju da je sve otvoreno. S centra se kreće od nule.

“Netko će ići dalje. Tko bude bolji, neka ode u drugu ligu. Nećemo pasti u depresiju, a nećemo ni u euforiju. Mladost je već prošla jedno takvo iskustvo, kvalifikacije za drugu ligu. Tada smo igrali protiv Orijenta, a kad smo prošli prvu prepreku susreli smo se s današnjom Marsonijom koja je i ove godine u kvalifikacijama za drugu ligu. Posljednja stepenica je bio Zagreb. Vidite što je nogomet. Bili su prvaci, a danas ih nema niti u trećoj ligi. Mi smo 1986. godine ostvarili povijesni uspjeh ulaskom u drugu ligu bivše države, a već ulazak u kvalifikacije nam je najveći uspjeh u samostalnoj Hrvatskoj”, priča nam novinar Radio Petrinje i kroničar Mladost Ivica Mioković.