Pešekani spremni za Svjetsko prvenstvo – Gala Zukić u Budimpeštu odlazi kao prva igračica svijeta

Smotra najboljih svjetskih crossmintonaša ove će se godine održati u Budimpešti od 4. do 7. srpnja 2019. godine. Ovo inače peto po redu Svjetsko prvenstvo u ovom mladom sportu ovog će tjedna u glavnom gradu Mađarske okupiti 520 igrača iz 24 zemlje koji će se u 23 kategorije nadmetati za laskavu titulu najboljeg na svijetu.

Opatija – Predstavnici SBK Pešekani iz Ičića proteklih se nekoliko tjedana užurbano pripremaju za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u crossmintonu. Smotra najboljih svjetskih crossmintonaša ove će se godine održati u Budimpešti od 4. do 7. srpnja 2019. godine. Ovo inače peto po redu Svjetsko prvenstvo u ovom mladom sportu ovog će tjedna u glavnom gradu Mađarske okupiti 520 igrača iz 24 zemlje koji će se u 23 kategorije nadmetati za laskavu titulu najboljeg na svijetu.

Ičićanske Pešekane na najjačem će turniru ove godine predstavljati troje igrača i jedan trener; Galu Zukić, Damira Bakovića i Damira Barišića u Budimpešti će pratiti Zdravko Škarica u svojstvu trenera. Gala Zukić nastupit će u kategoriji djevojaka do 18 godina u pojedinačnoj i u kategoriji parova u paru s Nikom Miškulin. Damir Baković će nastupiti u najprestižnijoj open kategoriji dok će Damir Barišić nastupiti u kategoriji muškaraca iznad 50 godina.

Najviše izgleda za osvajanje odličja zasigurno ima Gala Zukić koja je odlične nastupe na turnirima u pretekle dvije godine ovog proljeća okrunila prvim mjestom na svjetskoj rang ljestvici. Unatoč statusu prve nositeljice Gala će u Budimpešti imati žestoku konkurenciju u vidu još jedne hrvatske predstavnice, druge igračice svijeta Nike Miškulin, trećeplasirane na rang ljestvici, Čehinje Jesike Škodove te stare rivalke s Mauricijusa, Sendille Mourat. Odličnu formu ove sezone Gala je potvrdila osvajanjem masters 1000 turnira u Laškom, Hannoveru i Banskoj Bystrici što ju je lansiralo na prvo mjesto svjetske rang ljestvice u kategoriji djevojaka do 18 godina.

Damir Baković (treći slijeva) na podiju turnira u Radeču

Damir Baković, novi igrač Pešekana ove je sezone u nekoliko navrata dokazao da može pomrsiti račune daleko iskusnijim i bolje rangiranim igračima. Damir se u tri navrata na turnirima u Zagrebu (dva puta) i u Radeču popeo na drugu odnosno treću stepenicu pobjedničkog postolja što mu je donijelo solidno 44. mjesto na svjetskoj rang ljestvici najprestižnije open kategorije. U svojoj prvoj pravoj sezoni Damiru će ovo Svjetsko prvenstvo biti nagrada za odlične igre ove godine i odlično iskustvo za buduće izazove.

Treći igrač Pešekana na ovom natjecanju je iskusni Damir Barišić. Damir će nastupati u kategoriji muškaraca iznad 50 godina gdje ga očekuju jaki i nezgodni protivnici. Ove je godine Damir Barišić imao nekoliko solidnih plasmana te u ždrijeb SP-a ulazi kao 23. igrač svijeta u svojoj kategoriji.

Pešekani u Budimpeštu putuju danas gdje ih u popodnevnim satima očekuje registracija sudionika. U četvrtak ujutro na rasporedu je ceremonija otvorenja nakon čega nas očekuju mečevi po skupinama. Finala juniorskih kategorija igrat će se u petak poslijepodne, dok nas borba za odličja u seniorskim kategorijama očekuje u nedjelju poslijepodne. U svakom slučaju Pešekanima želimo dobre nastupe i sportsku sreću, te se nadamo dobrim vijestima iz Budimpešte.

error: Content is protected !!