Peta generacija polaznika cjeloživotnog obrazovanja ‘Specijalist odjela hrane i pića’ sjela u klupe @ FMTU

fmtu_specijalist_hrane_pica_2015 (1)

Važnost obrazovanja i stalnog unapređenja kadrova prepoznale su brojne hotelske kuće poput Plave Lagune Poreč, Valamar Riviere, Imperiala Rab, Arenaturista, Jadranke Mali Lošinj, Lifeclass Grand Hotela Adriatic, kao i veliki niz privatnih ugostitelja i malih poduzetnika s područja cijele Republike Hrvatske.

Ika – Svečano otvaranje za polaznike jubilarne, pete generacije studenata po programu ”Specijalista odjela hrane i pića“ održano je jučer na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. Nazočnima su se prigodnim govorima obratili dekanica Fakulteta prof.dr.sc. Dora Smoličić Jurdana, dr. sc. Slobodan Ivanović, zamjenik predsjednika Županijske komore Rijeka Perica Šolić, direktorica udruge poslodavaca u ugostiteljstvu Iva Bahunek i predstavnici grada Opatije.

fmtu_specijalist_hrane_pica_2015 (2)

Važnost obrazovanja i stalnog unapređenja kadrova prepoznale su brojne hotelske kuće poput Plave Lagune Poreč, Valamar Riviere, Imperiala Rab, Arenaturista, Jadranke Mali Lošinj, Lifeclass Grand Hotela Adriatic, kao i veliki niz privatnih ugostitelja i malih poduzetnika s područja cijele Republike Hrvatske. Polaznici koji su uključeni u program ”Specijalista odjela hrane i pića“ su srednje i visoke stručne spreme, svih životnih dobi, što potvrđuje da je sam program osmišljen kvalitetno, omogućavajući polaznicima svladavanje aktualnih i korisnih znanja, vještine i kompetencije koje mogu koristiti u svome radu s ciljem unaprjeđivanja turističkog proizvoda i prepoznatljivosti Republike Hrvatske na sve zahtjevnijem turističkom tržištu, obrazložili su mjerodavni s Fakulteta. Stručno usavršavanje kroz ovaj program traje jednu akademsku godinu, a provodi se u dva modula.

Konkurentnost hrvatskog turizma uvelike ovisi o konkurentnosti radne snage, obrazovanju i specijalizaciji određenih kadrova u turizmu, a Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, kao jedina ustanova u RH u potpunosti orijentirana na edukaciju i znanstveni razvoj kadrova u području turizma i ugostiteljstva, zaslužan je za brojne generacije stručnjaka.

Nakon završenog stručnog usavršavanja za specijalista odjela hrane i pića, svi kandidati su stekli potrebna teorijska, ali i iskustveno-praktična znanja koja je moguće primijeniti u širokom spektru poslova u turizmu i ugostiteljstvu.

I. M. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!