Petar Andrijanić nagrađen na međunarodnom glazbenom natjecanju @ Trst

Petar je nastupio u kategoriji Prime note – do 8 godina, a osvojio je 4. nagradu na 12. međunarodnom glazbenom festivalu Ars nova Trieste.

Trst / Kastav – Petar Andrijanić, učenik 2. razreda Glazbenog odjela pri OŠ ’’Milan Brozović’’ Kastav (klasa Katarina Jurić, prof.) osvojio je 4. nagradu na 12. međunarodnom glazbenom festivalu Ars nova Trieste u kategoriji glasovir – Prime note.

Entuzijastični mladi glazbenici ove godine došli su iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Austrije, Švicarske, Mađarske, Srbije, Kine, Poljske i Estonije natječući se u tri sekcije: glasovir, violina i komorna glazba s kategorijama raspoređenim po godinama starosti. Petar je nastupio u kategoriji Prime note – do 8 godina te osvojio 80/100 bodova.

Natjecanje je trajalo od 6. do 11. prosinca 2017. na nekoliko lokacija, a gala koncert i svečana dodjela nagrada održani su u prošlog ponedjeljka u Teatro Miele u Trstu.

Prema riječima umjetničkog ravnatelja gdina. Mattea Fanni Canellesa: ’’Cilj samog festivala i natjecanja je spoj različitih kultura i znanja iz raznih zemalja koristeći se instrumentom – glazbom.’’

N. C. / PodUčkun.net