Petar Saničanin novi načelnik Stožera civilne zaštite Općine Lovran

Ovom je izmjenom poziciju ‘izgubio’ Toni Družeta, koji se uslijed toga objavom na društvenim mrežama obratio svojim sugrađanima i sugrađankama te iskazao i neslaganje s ovim činom, o kojem je bio obaviješten ‘preporučenom poštom’.

Lovran – Općina Lovran mijenja svoja ustrojstva Stožera civilne zaštite. Naime, od osnutka Općine poslove načelnika stožera civilne zaštite obavljao je zamjenik općinskog načelnika te, iako to kasnijim izmjenama zakona kojim su regulirani poslovi civilne zaštite više nije bilo propisano, ta je praksa, kako navode, zadržana te je svojom odlukom i dalje Općinski načelnik za načelnika stožera imenovao svog zamjenika.

No, kako dalje ističu iz Općine, stupanjem na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi te Statutarnom odlukom Općinskog vijeća Općine Lovran o izmjenama i dopunama općinskog Statuta, od 28. siječnja 2021. godine ukinuta je pozicija zamjenika načelnika te ga se na narednim izborima više neće birati.

Naime, budući da je Odlukom stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 17. ožujka 2020. godine stožer aktiviran, iz Općine objašnjavaju da je bilo potrebno pristupiti izmjenama odluke o načelniku stožera kako uslijed održavanja lokalnih izbora ne bi došlo do zastoja u funkcioniranju stožera.

Time je načelnik Općine Lovran od 10. veljače 2021. godine na mjesto načelnika stožera Općine Lovran imenovao Petra Saničanina, koji je do sada bio vanjski stručni suradnik Općine Lovran za pitanja civilne zaštite.

Ovom je izmjenom poziciju ‘izgubio’ Toni Družeta, koji se uslijed toga objavom na društvenim mrežama obratio svojim sugrađanima i sugrađankama te iskazao i neslaganje s ovim činom, o kojem je bio obaviješten ‘preporučenom poštom’.

-Danas sam preporučeno poštom primio Obavijest po kojoj od 01.ožujka 2021. više nisam načelnik Stožera civilne zaštite Općine Lovran. Smatram da sam ovu dužnost obavljao jako dobro i da sam je trebao obavljati dok mi traje i mandat zamjenika općinskog načelnika, ali nekome ili nekima to nije odgovaralo pa sam smijenjen pod izlikom “da ne bi došlo do zastoja u funkcioniranju Stožera uslijed održavanja lokalnih izbora.”, istaknuo je Družeta.

-Hvala svima Vama mještanima na potpori i podršci, svim članovima Stožera civilne zaštite Općine Lovran, a posebno povjerenicima koji su posljednjih 11 mjeseci korona pandemije bili sveprisutni i te naročito krajem prošle godine kada smo s našim mještanima za skupljali humanitarnu pomoć za mjesta pogođena potresom u Sisačkoj-moslavačkoj županiji, nastavio je Družeta te završio istaknuvši kako će dužnost zamjenika općinskog načelnika do kraja mandata obavljati pošteno i profesionalno kao i do sada.

error: Content is protected !!