PGS: Centar Matulja izgleda kao ‘kineska četvrt’

Liburnija.net: Robert Matulja, Mladen Prenc, Alen Monjac Kičo i Mauro Staraj @ Matulji

Uz kulturnu problematiku te rješavanje problema centra Matulja, predstavnici PGS-a osvrnuli su se na mjesne odbore, koji se prema njihovim riječima ignoriraju.

Matulji – Predstavnici matuljskog PGS-a su na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji predstavili dio svog predizbornog programa. Uz Mladena Prenca, kandidata za načelnika Općine Matulji predstavljen je i Mauro Staraj, kandidat za zamjenika načelnika te Alen Monjac Kičo iz Bregi, član predsjedništva PGS-a Općine Matulji, a koji se nalazi na izbornoj listi PGS-a.

– Na području kulture, koja će biti moj primarni sektor, nebrojene su mogućnosti koje se moraju puno kvalitetnije iskoristiti. Nažalost, uopće ne valoriziramo matuljsku povijest, koju bi trebalo iskoristiti, kako u turističke svrhe tako i kao čin poštovanja prema našoj povijesti. Matulji su u cijelom svijetu poznati kao začetnici auto – moto sporta. Najbolji primjer je organiziranje svjetskog prvenstva u motociklizmu na Preluci, a koje potpisuje AMD Matulji ili pak auto utrka Matulji – Učka koja je prvi put organizirana prije više od sto godina po ‘beloj ceste’ i tužno je da se nakon sto godina nije ništa promijenilo, obzirom da nam je glavna cesta konstantno raskopana i da je centar Matulja neuređen – meni osobno izgleda kao kineska četvrt. Trebalo bi unaprijediti i postojeće kulturne manifestacije te ujediniti sve umjetnike s područja općine. Također, zalagat ću se za obnavljanje starih društvenih domova, koji su naši stari storili. Spomenute građevine bile su mjesto druženja i okupljanja mještana, a tu funkciju bi im trebalo ponovo vratiti. Posebno bih inzistirao na pokretanju obnove Doma Lisina koji je u katastrofalnom stanju, što posebno rastužuje obzirom da je danas prisutan opći trend povratka prirodi, istaknuo je Mauro Staraj.

Uz kulturnu problematiku te rješavanje problema centra Matulja, predstavnici PGS-a osvrnuli su se na mjesne odbore, koji se prema njihovim riječima ignoriraju.

– Posljednja dva desetljeća Bregi su k’o čardak – ni na nebu ni na zemlji. Mještani godinama nemaju svojih društvenih prostorija, djeca igralište, a svi naši problemi se ignoriraju. Ovo će biti prvi put od osnutka Općine Matulji da će Brežani, imati priliku izabrati svog predstavnika, dok će moj primarni zadatak biti pokretanje rješavanja problema na području ovog mjesnog odbora s kojim surađujem, istaknuo je Alen Monjac Kičo. Dok je Robert Matulja dodao da će kroz nekoliko narednih pressica predstaviti svoje članove po mjesnim odborima iz kojih dolaze.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!