PGS: Kada će gradska vlast početi rješavati problem parkinga

Arhiva Liburnija.net: Rudolf Juretić i Milutin Babić @ Ika

Članove PGS-a, Milutina Babića i Rudolfa Juretića, zanima koji je razlog da se u Dražini, na ledini, postojeća cijena sata parkiranja od 3 kune podigla na 5 kuna koliko iznosi cijena sata za uređena parkirališta u Opatiji.

Ika – Gradska vlast i gradonačelnik su na prošlim izborima obećali rješenje problema parkinga, ali situacija s parkingom ne da je loša već je anarhična. Proširila se naplata, primjerice novih šest parkirnih mjesta koja se nalaze blizu turističkog biroa u Iki; povećala se cijena naplate na određenim područjima (Dražina); produžila se sezonska naplata na Voloskom; kod restorana ‘Ružmarin’ ukinuto desetak parkirnih mjesta, istaknuli su opatijski PGS-ovci na nedavno održanoj tiskovnoj konferenciji.

– Članovi PGS-a ukazivanjem na propuste za mještane Ike osigurao je, 1. kolovoza 2012, povrat novca kojim su bili platili povlaštene karte, ali se tom aktivnošću ustanovilo da su mještani Ike i prošle godine uplatili povlaštene karte, pa ovom prilikom PGS Opatije poziva sve mještane Ike da dođu u Liburnija Parking po svoj novac za prošlu godinu, istaknuo je Milutin Babić, predsjednik opatijskog ogranka PGS-a.

Osim toga, članove PGS-a zanima koji je razlog da se u Dražini, na ledini, postojeća cijena sata parkiranja od 3 kune podigla na 5 kuna koliko iznosi cijena sata za uređena parkirališta u Opatiji.

– Zanimljivo je da su prošle godine iznajmljivači iz Ike koristili za svoje goste šest parkirnih mjesta uz turistički biro u Iki, a ove godine su bez toga ostali jer je ista parkirna mjesta grad ustupio ‘Liburnija Parkingu’ bez mogućnosti da iznajmljivači bar po ljeti za potrebe gostiju koriste tih šest parkirnih mjesta pa gosti zbog problema parkiranja često odlaze iz Ike. Iz svega navedenog je vidljivo da gradonačelnik Dujmić ne upravlja parkingom u gradu, već da netko drugi upravlja gradonačelnikom, što je dokaz da je parking gorući problem grada, a reakcije od strane vlasti nema, dodao je Babić.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!