PGS: Ne prodaji dionica LRH @ Matulji

Na tiskovnoj konferenciji u Matuljima, predstavnici Autonomnog ogranka PGS-a Liburnije komentirali su nedavne izjave načelnika Lovrana Emila Gržina s lovranskog vijeća o tome da dionice LRH treba prodati.

Matulji – Dvadeset godina je trajala velika bitka za dobivanje dionica LRH, a sada načelnik Gržin najavljuje prodaju. Takav čin značio bi gubitak mogućnosti sudjelovanja lokalne samouprave u donošenju strateških odluka o poslovanju i budućnosti firme. Je li takav istup načelnika prouzrokovan, a vjerojatno jest, nedostatkom sredstava koja su njihovom lošom odlukom oročena u Credo banki, pri čemu je Lovran izgubio 7,5 milijuna kuna, Draga 2 milijuna kuna, a Matulji 32 milijuna kuna? PGS se protivi prodaji dionica za krpanje rupa u proračunu, nastalih lošim odlukama i zbog loših projekata. Dionice su stečene radom građana i mogu se prodati eventualno u interesu građana, kazao je predsjednik lovranskog PGS-a Nenad Sinčić na jučerašnjoj konferenciji za novinare, na kojoj su predstavnici Primorsko-goranskog saveza kazali kako treba reći ”NE prodaji dionica LRH”.

Prema mišljenju Mladena Prenca, predsjednika PGS-a Matulji, Općina Matulji mogla bi prva prodavati dionice kako bi ”krpala” proračun, jer je jedina među susjedima opterećena kreditom, a predsjednik AO PGS-a Liburnija, Robert Matulja, dodao je da je dovoljno da samo jedna jedinica lokalne samouprave proda samo jednu dionicu da bi se izgubilo sve za što su se građani zalagali dvadeset godina – kontrolni paket LRH.

– Vjerujem da je načelnikova izjava bila ishitrena, ali se bojim i da je veselje na mrkatu bilo preuranjeno, jer još nije do kraja riješena situacija oko dionica, budući da Hanfa mora donijeti odluku, a nadajmo se da će ona biti u korist lokalne samouprave, kazao je predsjednik draškog PGS-a Nedjeljko Dražul, dok je čelnik PGS-a Opatija Milutin Babić dodao kako stranka i dalje inzistira na pronalaženju ”famoznog” zaključka Izvršnog odbora Općine Opatija kojim se daje suglasnost na pretvorbu LRH.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!