PGS predstavio dio programa @ Matulji

S puno malih projekata želimo promijeniti cjelokupnu sliku te poboljšati standard građana. Jedan od prioriteta biti će vraćanje sjaja centru mjesta, u kojeg se nikad do sada nije ulagalo, a za posljedicu imamo lošu poduzetničku klimu, istaknuli su matuljski PGS-ovci.

Matulji – Predstavnici matuljskog PGS-a jučer su održali tiskovnu konferenciju na kojoj su predstavili dio programa za predstojeće lokalne izbore koji se održavaju u svibnju te najavili da će u narednom periodu predstaviti svoj program te članove liste.

– U narednom periodu predstaviti ćemo svih 17 ljudi koji će biti na našoj listi, a ovim putem želim napomenuti da naš program neće biti megalomanski, nego će primjeren našim stanovnicima. S puno malih projekata želimo promijeniti cjelokupnu sliku te poboljšati standard građana. Jedan od prioriteta biti će vraćanje sjaja centru mjesta, u kojeg se nikad do sada nije ulagalo, a za posljedicu imamo lošu poduzetničku klimu. U posljednja dva mjeseca u centru je zatvoreno čak dvanaest poslovnih prostora, samo na potezu Kastavske ceste osam, čemu nikako ne ide u prilog da se svake zime, od 2006. godine na ovamo, centar raskopava u trajanju od dva do tri mjeseca, što dodatno destimulira poslovanje, istaknuo je na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji Robert Matulja.

Mladen Prenc, kandidat za načelnika Općine Matulji, napomenuo je nekoliko činjenica koje stvaraju probleme zakupcima u novoizgrađenom zdravstvenom centru.

– Novoizgrađeni objekt još nije ni proradio u punom kapacitetu, a manjkavosti već ‘izlaze na vidjelo’. Zidovi se napuhuju, niti jedan prozor se ne zatvara bez teškoća i svugdje se osjeća miris kanalizacije, no u času kada mi dođemo na vlast, sve ćemo to sanirati uz najmanji mogući trošak. Također, da bi usluga bila potpuna planiramo uvesti laboratorij, rendgen aparat te ljekarnu, istaknuo je Prenc, te napomenuo da je jedan liječnik preko noći dobio otkaz ugovora o radu, zamjene nema, a pacijentima nije dozvoljeno ‘prijeći s kartonom’ drugom liječniku. O ovom problemu, koji muči više od 1000 pacijenata nitko od nadležnih ne govori, napomenuo je Prenc.

Kandidat za zamjenika općinskog načelnika, Alfred Šaina, osvrnuo se na kulturnu ponudu općine.

– Vrijeme da se u Matuljima napravi jedan ozbiljan iskorak kada je u pitanju kulturna ponuda, tj. da se definira jedna jaka prepoznatljiva manifestacija po kojoj bi općina bila prepoznata u širem kraju. Sve što je do sada učinjeno zapravo je bilo usitnjavanje sadržaja bez kontinuiteta u njihovom razvoju i nadgradnji. Gotovo dva desetljeća najjača manifestacija ostaje zvončarska smotra, koja vapi za ‘redizajnom’ i osvježenjem sadržaja, kazao je Alfred Šaina.

Također, Šaina je ukazao na potrebu da se Matični ured vrati u zgradu općine, a da se u ‘stari vrtić’ smjeste općinske službe koje ne primaju stranke. Mladen Prenc ukazao je na nelogičnost po pitanu korištenja usluga javnih bilježnika.

– Iako je Lovran po broju stanovnika i površini daleko manji, ima svog javnog bilježnika, Opatija dva, dok u Matuljima nema niti jednog što je činjenica koju mislimo promijeniti, rezimirao je Mladen Prenc.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!