PGS presicom protiv problema parkirališne politike @ Matulji

Predsjednici matuljskog i opatijskog PGS-a, Mladen Prenc i Milutin Babić, na jučerašnjoj su tiskovnoj konferenciji kritizirali politiku dvije jedinice lokalne samouprave koje su svoja parkirališta prepustila privatnom koncesionaru.

Matulji – Anarhija parkinga u Opatiji svoju kulminaciju doživljava u Iki, kazao je predsjednik PGS-a Opatija Milutin Babić, pozvavši opatijskog gradonačelnika Ivu Dujmića da se uključi u rješavanje ovog problema.

Na parkiralištu Dražina parkiranje se naplaćuje, iako to zemljište nije imovinski riješeno. Drugim riječima, automat je tamo, pa tko želi neka plati, a onome tko ne plati – ne smiju izdavati kazne. Tako za jedne postoje jedna, a za druge druga pravila. Stoga pitam gradonačelnika Opatije da mještanima Ike odgovori na dva pitanja: zna li što se tamo događa po pitanju parkiranja te zašto ne uredi parkiralište koje je sramotno i tim putem ostvari prihod za praznu gradsku kasu, a mještanima osigura uvjete za normalni život, kazao je Babić.

Njegov matuljski kolega, Mladen Prenc, osvrnuo se na naplatu parkinga kraj Konzuma, kazavši kako njegova stranka nije protiv uvođenja reda u parkiranje u centru, ali se protive tome da vrhnje pobere privatnik.

– Vidjeli smo da je ispred Konzuma u Matuljima postavljena rampa, a parking dan u koncesiju privatniku. Općinsko vijeće uopće nije niti bilo upoznato s time, nego je odluku donio načelnik. Općina Matulji ionako je prezadužena, pa umjesto da pokušavamo ušićariti koncesiju na jednom parkingu, mogli smo se povesti primjerom Mošćeničke Drage koja je svoja parkirališta dala na upravljanje Turističkoj zajednici, koja time poboljšava svoj prihod i financira lokalna događanja, zaključio je Prenc.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!