PGS: Prisilno presljenje ljekarne nastavak je loših poteza vlasti @ Matulji

Arhiva PodUčkun.net: Robert Matulja i Mladen Prenc

Arhiva PodUčkun.net: Robert Matulja i Mladen Prenc

Na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji predstavnici PGS-a, predsjednik matuljskog ogranka Mladen Prenc i predsjednik Autonomnog ogranka Liburnija Robert Matulja, reagirali su na nedavno preseljenje ljekarne u Centar primarne zdravstvene zaštite.

MATULJI – Preseljenje apoteke iz centra Matulja u Centar primarne zdravstvene zaštite postalo je vruća tema među građanima općine, ali i u matuljskim političkim krugovima. Na taj su događaj na jučerašnjoj konferenciji za medije reagirali i predstavnici PGS-a, predsjednik matuljskog ogranka Mladen Prenc i predsjednik Autonomnog ogranka Liburnija Robert Matulja.

– To je nastavak loših poteza aktualne vlasti. Neke ambulante su silom preseljene iz svojih starih prostora u zdravstveni centar, koji je promašeno zdanje i s funkcionalne i s građevinske strane. Sada se to događa i s ljekarnom, pri čemu su Matulji barem po nečemu jedinstveni – prvi u Hrvatskoj dobili smo apoteku na katu, poručio je Prenc. Liječnik koji i sam radi u CPZZ Matulji kazao je kako se preseljenje ljekarne dogodilo pod neobičnim i neobjašnjenim okolnostima.

– Sve je to napravljeno bez natječaja. Natječaj je bio proveden lani, na njega se javila apoteka iz Kostrene koja nikad nije uselila jer nisu stvoreni za to uvjeti. Vlasnici ljekarne Kovač koja je radila u centru Matulja zadužili su se kako bi izgradili novi prostor i omogućili stanovnicima Matulja da ljekarna ostane u centru, i sada su tako iz njega otjerani. Već prije preseljen je iz centra matični ured i liječničke ordinacije, još samo čekamo da i crkvu presele pa da jedino što ostane budu prazni poslovni prostori, zaključio je Prenc.

Matulja je dodao kako je teror, zastrašivanje i prijetnje način funkcioniranja ove vlasti koja na silu pokušava istjerati svoje želje.

– Mještani su to znali, imali su priliku izabrati promjene, no usprkos svemu dali su svoj glas SDP-u. A sada, kada je i HDZ prešao u vlast, i kad se počelo događati sve ovo, sada se stalno obraćaju nama s molbama da nešto učinimo, rezignirano je kazao Matulja.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!