PGS: Treba nam muzej auto-moto sporta @ Matulji

Arhiva Liburnija.net: Robert Matulja, Mladen Prenc, Alen Monjac Kičo i Mauro Staraj @ Matulji

Arhiva Liburnija.net: Robert Matulja, Mladen Prenc, Alen Monjac Kičo i Mauro Staraj @ Matulji

Jedna od ideja kulturnog ”brendiranja Općine”, koju je iznio predsjednik AO PGS-a Liburnija Robert Matulja na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji jest i osmišljavanje muzeja ili zbirke povijesti auto-moto sporta u Matuljima, jer ”to je nešto po čemu smo prepoznatljivi ne samo u Hrvatskoj, nego u čitavom svijetu”.

Matulji – PGS Matulja održao je jučer svoju ”završnu” tiskovnu konferenciju pred lokalne izbore na koje izlazi samostalno, te očekuje prolazak kandidata za načelnika Mladena Prenca u drugi krug i osvajanje najvećeg broja vijećničkih mandata 19. svibnja.

– Pratim malo nastupe naših konkurenata, i vidim da su u programe uvrstili sve ono na čemu je PGS radio protekle četiri godine. Umjesto novih ideja, kopiraju naše programe, a u prošlom razdoblju nije ih se moglo niti primjetiti. Sada svi udaraju po Credo banci, ali gdje su bili kada je PGS jedini otvorio tu temu, onda kad ju je trebalo otvarati, upitao se Prenc. Svoj program i svoje ideje PGS-ovci će predstaviti javnosti na skupu u Hangaru, koji će se održati večeras, u četvrtak, 16. svibnja, u 19 sati, a nastupit će kandidat za zamjenika načelnika, glazbenik Mauro Staraj, sa svojim bendom.

– Zalagat ćemo se da se uredi centar Matulja, da nam to lijepo mjesto na neš liči, i da se pokrenu manifestacije, da se neš događa, pa da moremo ponosno reć svima ki smo i otkuda smo, bez da se sramimo, kazao je Staraj.

Njegov su-kandidat za zamjenika načelnika, Alfred Fredi Šaina, istaknuo je kako treba raditi da svako mjesto u zaleđu ima neki svoj prepoznatljiv imidž – kroz manifestacije, ali i lokalne običaje te specifične značajke, ”kao što to rade mjesta u Istri”.

– Općina Matulji mora iskoristiti svoj veliki kulturni i turistički potencijal koji ima kao zaleđe Opatije, ali na način da predstavi svoj identitet. Tu ima niz ideja, a samo jedna od njih je uređenje i otvaranje puteva po ken su mlekarice hodile v Opatiju, jer to je ono što turisti žele vidjeti – autohtoni doživljaj nekog mjesta. Pa autobusi i brodovi voze ljude iz Opatije na Krk da probaju žlahtinu, a zašto ih mi ne pozovemo u Zvoneću na jarbolu, upitao je Šaina.

Jedna od ideja kulturnog ”brendiranja Općine”, koju je iznio predsjednik AO PGS-a Liburnija Robert Matulja jest i osmišljavanje muzeja ili zbirke povijesti auto-moto sporta u Matuljima, jer ”to je nešto po čemu smo prepoznatljivi ne samo u Hrvatskoj, nego u čitavom svijetu”.

– Danas svi govore o mjesnim odborima, ali nitko nema konkretne ideje što u njima napraviti. PGS će na prvoj sjednici Vijeća osigurati da se svakom mjesnom odboru osiguraju sredstva kojima će se kupiti freze, kako ne bi u situacijama snijega i leda kakva je bila ovogodišnja ovisli o nebrizi institucija, zaključio je kandidat za Vijeće Alen Monjac.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!