PGS: Vlast pristiskom na vijećnike došla do kredita @ Matulji

Arhiva Liburnija.net: Mladen Prenc, Željko Grbac i Robert Matulja

Na tiskovnoj konferenciji naslovljenoj ”Tko je zadužio Općinu Matulji” članovi PGS-a iznijeli su sumnje da su predstavnici vladajuće koalicije prisilili oporbene vijećnike da podrže kreditno zaduženje od 16 milijuna kuna.

Matulji – PGS je tražio da se prilikom glasanja pojedinačno i javno izjasne svi vijećnici, što je i dokazalo da je SDP, znajući da mu prijedlog zaduženja neće proći, izvršio pritisak na pojedine oporbene vijećnike kako bi dobili dovoljno glasova, kazao je predsjednik AO Liburnije PGS-a Robert Matulja, osvrnuvši se na nedavnu sjednicu Općinskog vijeća na kojoj je usvojen proračun u koji je ugrađeno 16 milijuna kreditnih sredstava. Dodao je da bi proračun zbog takvog zaduženja mogao doći u probleme.

– Neozbiljno je uzimati takve kredite osam mjeseci prije izbora. Novoj vlasti ostavljaju dugove, a trebali su u najmanju ruku barem tražiti nekakvo izjašnjavanje javnosti, da se vidi podržavaju li mještani takva zaduženja. Tim više, što se sada u Saboru priprema novi zakon koji će regulirati brdsko-planinska područja, a izvjesno je da će Matulji izgubiti taj status, što će značiti deset do dvanaest milijuna kuna manje u proračunu svake godine, zaključio je Matulja.

Vijećnik PGS-a Mladen Prenc kazao je kako njegova stranka nije protiv razvojnih projekata, te dodao kako su oni već odavno trebali biti financijski pripremljeni.

– Mi smo već odavno predlagali kupnju Miklavije, a još 2010. godine načelnik je izjavio da se krediti ne mogu dobiti za kupnju zemljišta. A da nas je poslušao, danas bismo imali i Miklaviju, i Gajaniće i još bi nam ostalo novaca na računu, umjesto da smo sada u dugu uz blokirana sredstva, kazao je Prenc.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!