PGŽ osigurala 2.6 milijuna kuna za sufinanciranje specijalnih bolnica Thalassotherapije Crikvenica i Opatija

— U ovom trenutku prioritetne skupine bolesnika imaju kompletnu skrb, ona je sigurna i odvija se na našoj kardiologiji u posebnom prostoru. Sekundarni COVID centar izabrali smo u skladu sa svim sigurnosnim propisima, tako da svi oni koji dolaze po uslugu mogu biti sigurni, rekao je ravnatelj TH Opatija Viktor Peršić.

Rijeka – U Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja župan Zlatko Komadina s ravnateljicom Natašom Manestar i ravnateljem Viktorom Peršićem potpisao je Ugovore o sufinanciranju specijalnih bolnica Thalassotherapije Crikvenica i Opatija.

Primorsko-goranska županija osigurala je 1.700.000,00 kuna Thalassotherapiji Crikvenica za sufinanciranje posljedica zdravstvene krize uzrokovane pandemijom COVID–19 te 409.326,00 kuna za nabavu 4 nova medicinska aparata.

— Odgovorno upravljanje proračunom Primorsko-goranske županije rezultiralo je ulaganjima u naše zdravstvene ustanove, ne samo ove godine u Covid krizi, već i prijašnjih godina čime smo ih pripremili za teška vremena. One su uz KBC-a Rijeka okosnica i kičma borbe protiv pandemije, rekao je župan te se zahvalio svim zdravstvenim djelatnicima, naglasivši kako neki od njih pomažu na privremenom radu u bolnicama u Čakovcu, Varaždinu, Zagrebu, Lopači i KBC-u Rijeka. Resorna pročelnica Đulija Malatestinić dodala je kako je II. Izmjenama i dopunama Proračuna, PGŽ osigurala dodatnih 7.5 milijuna kuna za zdravstvene ustanove.

Ravnateljica TH Crikvenica Nataša Manestar naglasila je kako će dobivena sredstva utrošiti na rashode za zaposlene u ovo teško vrijeme pandemije, dok im je nova oprema jako bitna za što bolju medicinsku rehabilitaciju pacijenata.

— Našim pacijentima osigurat ćemo brži i učinkovitiji opravak i rehabilitaciju te smo zahvalni Županiji na pomoći. Usprkos svim okolnostima, radimo neometano u potpunom programu, tako da smo spremi i otvoreni za naše pacijente, rekla je Manestar.

Također, Primorsko-goranska županija financirat će sanaciju stropne konstrukcije iznad terapijskog bazena Thalassotherapije Opatija u iznosu od 500.000,00 kuna.

— Dobivena sredstva bit će utrošena na kompletnu obnovu energetskog kanala koji spaja naših 6 zgrada. Thallasotherapija svih ovih godina najveći broj poslova vodi s našim osiguranicima Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. U ovom trenutku prioritetne skupine bolesnika imaju kompletnu skrb, ona je sigurna i odvija se na našoj kardiologiji u posebnom prostoru. Sekundarni COVID centar izabrali smo u skladu sa svim sigurnosnim propisima, tako da svi oni koji dolaze po uslugu mogu biti sigurni, rekao je ravnatelj TH Opatija Viktor Peršić.

error: Content is protected !!