PH Jedrenje, Opatija – treći dan

Opatija - Prvenstvo Hrvatske u olimpijskim klasama

Opatija - Prvenstvo Hrvatske u olimpijskim klasama

Opatija – Na Otvorenom prvenstvu Hrvatske za olimpijske klase u Opatiji danas su nastavljena natjecanja po buri koja je puhala jačinom od 15 do 20 čvorova. Za klase Laser standard, Laser radial, Finn, 470, 49er održana su tri plova, dok su dva plova održana za klasu Zvijezda i RS:X.
Situacija u klasi Laser je krajnje uzbudljiva. Pet kormilara bori se za medalje, a prvu trojicu dijeli samo jedan bod. Nakon pet jedrenja Tonči Stipanović (Mornar, Split) na prvom mjestu ima deset bodova, isto toliko ima i drugoplasirani Daniel Mihelić (Galeb, Kostrena), dok Milan Vujasinović (Labud, Split) na trećem mjestu ima samo jedan bod više. Nisu daleko ni Luka Radelić (Labud) i Aron Lolić (Labud), koji imaju po 14 i 16 bodova. Dva su plova još preostala. U Laser Radialu vodstvo je preuzela Tina Mihelić (Labud), drugi je Lovre Perhat (Mornar), a treći Juraj Divjakinja (Opatija). I Radiali imaju još dva jedrenja.
Zato je sasvim sigurno da su prvaci Hrvatske u klasi 470 ponovno Šime Fantela i Igor Marenić (Sv. Krševan, Zadar) koji su pobijedili svih šest održanih plovova i ne moraju sutra ni jedriti zadnji sedmi plov. Enia Ninčević i Romana Župan (Uskok, Zadar) sigurno su srebrne, ostaje samo za vidjeti hoće li zadržati i drugo mjesto ukupnog poretka jer su im na bodove blizu Slovenci Mikulin i Prinčić. Treća hrvatska posada su Lovro Ivanov i Marko Carić (Uskok) na devetom mjestu, kojima će najvjerojatnije pripasti bronca.
U klasi Zvijezda naslov prvaka osigurali su Marin Lovrović i Siniša Mikuličić (Galeb), dok će o srebru u zadnjem jedrenju odlučivati Dan Lovrović i Antonio Arapović (Rijeka) i Mate Arapov i Ante Šitić (Mornar). Dijele ih dva boda. U ovoj klasi, RS:X, Finnu i 49er-u zbog malog broja sudionika dijelit će se samo dvije medalje.
Nadomak zlata je i Luka Mratović (Mornar) na olimpijskoj dasci RS:X. Trenutačno drugoplasirani Mihovil Fantela (Sv. Krševan) i trećeplasirani Nikola Smoljenović odmjerit će sutra snage za srebro.
Mirno može spavati i Marin Mišura (Split), jer je vrlo izvjesno da je naslov prvaka Hrvatske za ovu godinu u Finnu njegov. Uvjerljivi su danas bili Pavle Kostov i Petar Cupać (Uskok) u 49eru pobijedivši sva četiri plova. Nakon devet jedrenja imaju četiri boda prednosti ispred Gorana i Ivana Ivankovića (Croatia, Opatija).
Sutra predviđeni start je u 10 sati ispred opatijskog mula.
Današnje rezultate pročitajte u nastavku:
470
1. Šime Fantela & Igor Marenić JK Sv. Krševan Zadar
2. Enia Ninčević & Romana Župan JK Uskok Zadar
3. Mitja Mikulin & Sebastijan Prinčić JK Burja
49er
1. Pavle Kostov & Petar Cupać JK Uskok Zadar
2. Goran Ivanković & Ivan Ivanković YC Croatia Opatija
3. Kolja Dumanić & Josip Serdarević JK Mornar Split
FINN
1. Marin Mišura JK Split Split
2. Vasilj Zbogar JK Burja Izola
3. Josip Oluić JK Labud Split
LASER
1. Tonči Stipanović JK Mornar Split
2. Daniel Mihelić JK Galeb Kostrena
3. Milan Vujasinović JK Labud Split
LASER RADIAL
1. Tina Mihelić JK Labud Split
2. Lovre Perhat JK Mornar Split
3. Juraj Divjakinja JK Opatija Opatija
RS:X
1. Luka Mratović JK Mornar Split
2. Mihovil Fantela JK Sv. Krševan Zadar
3. Nikola Smoljenović JK Mornar Split
STAR
1. Marin Lovrović ml. & Siniša Mikuličić JK Galeb Kostrena
2. Dan Lovrović & Antonio Arapović JK Rijeka Rijeka
3. Mate Arapov & Ante Sitić JK Mornar Split
Nikola Cvjetović

error: Content is protected !!