PH Jedrenje: Vode Mišura i Stipanović

Prvi u klasi Finn je Marin Mišura. Drugi je ciljem prošao Vasilij Žbogar, slovenski olimpijac i osvajač olimpijske medalje u Laseru. Treće mjesto pripalo je Josipu Olujiću.

Prvi u klasi Finn je Marin Mišura. Drugi je ciljem prošao Vasilij Žbogar, slovenski olimpijac i osvajač olimpijske medalje u Laseru. Treće mjesto pripalo je Josipu Olujiću.

Opatija – Na Otvorenom prvenstvu Hrvatske za olimpijske klase danas su nastavljena natjecanja po povoljnoj tramontani, pa su jedrilice 49er odradile četiri jedrenja.
Najviše uzbuđenja je bilo u klasi Laser, obzirom da više hrvatskih kormilara jedri u svjetskom vrhu. Nakon dva jedrenja prvi je Tonči Stipanović (Mornar, Split), ispred Luke Radelića (Labud, Split). Na trećem mjestu je Daniel Mihelić (Galeb, Kostrena), koji ima isti broj bodova kao i Aron Lolić (Labud) dok je Milan Vujasinović (Labud) na četvrtom mjestu.
U Laser Radialu vodi Lovre Perhat (Mornar), druga je prva kormilarka Tina Mihelić (Labud), a treće mjesto zauzima Marijana Bello (Zagreb). Radiali su također odjedrili dva plova.
U klasi Finn imaju samo jedno jedrenje, koje je pobijedio Marin Mišura (Split). Drugi je ciljem prošao Vasilij Žbogar, slovenski olimpijac i osvajač olimpijske medalje u Laseru, koji je prešao u Finn u kojoj će pokušati izboriti nastup na OI u Londonu 2012. Treće mjesto pripalo je Josipu Olujiću (Labud).
Finn

Finn


U 470 Šime Fantela i Igor Marenić (Sv. Krševan, Zadar) prvi su nakon tri jedrenja, druge su Enia Ninčević i Romana Župan (Uskok, Zadar), na trećem mjestu je slovenska posada Mikulin/Prinčić.
Marin Lovrović i Siniša Mikuličić (Galeb) prvi su u klasi Zvijezda nakon četiri jedrenja, ispred Dana Lovrovića i Antonia Arapovića (Rijeka), te Mate Arapova i Ante Šitića (Mornar).
Klasa 49er odradila je pet plovova. Vode Pavle Kostov i Petar Cupać (Uskok, Zadar), drugi su Goran i Ivan Ivanković (Croatia, Opatija), a treći Kolja Dumanić i Josip Serdarević (Mornar).
U klasi RS:X – olimpijska daska – nakon tri jedrenja prvi je Luka Mratović (Mornar), drugi je zasad Nikola Smoljenović (Mornar), a treći Mihovil Fantela (Sv. Krševan, Zadar).
Nikola Cvjetović

error: Content is protected !!