PH u tenisu: Maja Stanić, Adrijan Hržić i Anton Šarunić ostvarili odličan rezultat @ Vinkovci

Anton Šarunić i Adrijan Hržić

Lijep uspjeh postigla je i Maja Stanić iz TK Kastav osvojivši treće mjesto u pojedinačnoj konkurenciji.

Rukavac – Prošlog tjedna u Vinkovcima je održano Prvenstvo Hrvatske u tenisu za juniorke i juniore do 16 godina starosti na kojem su sudjelovale 34 juniorke i 41 junior. U jakoj konkurenciji najboljih tenisača te dobne kategorije u državi, prvaci Hrvatske u igri parova, bez izgubljenog seta, postali su Adrijan Hržić iz Teniskog kluba Rukavac i Anton Šarunić iz Teniskog kluba Opatija.

U prvom kolu pobijedili su domaći par Franko Jurić i Luka Vodopija, oba iz TK Vinkovci, rezultatom 6-0 6-1. Pobijeđeni su nakon toga i drugi nositelji turnira, par iz TK Split 1950 – Marino Jakić i Lovre Erceg, rezultatom 6-3 7-5. Slijedilo je polufinale i pobjeda nad Stjepanom Majcanom (TK Samobor 1890) i Matijom Margetićem (TK Prečko) sa 6-0 6-2. U finalu su Adrijan i Anton bili bolji od Alena Billa (TK Pro 2000) i Frana Mitrovića (TK Ponikve) rezultatom 6-3 6-3. U svim je mečevima Adrijan impresionirao sjajnim servisom i igrom na mreži dok se Anton isticao preciznom i lucidnom igrom s osnovne linije.

Ovaj lijepi uspjeh došao je mjesec dana nakon što je isti par postao regionalnim prvakom pobijedivši u finalu Alen Billa i Antu Petra Ercegovića (TK Jadranka Lošinj), a Adrijan je postao prvak i u singlu, pobijedivši u finalu baš Antona Šarunića. Lijep uspjeh postigla je i Maja Stanić iz TK Kastav osvojivši treće mjesto u pojedinačnoj konkurenciji.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!