Pioniri Rijeke slavili protiv Dinama

Bijeli su u izravnoj borbi za treće mjesto stekli tri boda prednosti nad Dinamom nanijevši modrima drugi poraz ove sezone

Rijeka – Stariji pioniri Rijeke pobijedili su Dinamo 2:1 u derbiju 19. kola Prve HNL. Bijeli su u izravnoj borbi za treće mjesto stekli tri boda prednosti nad Dinamom nanijevši modrima drugi poraz ove sezone.

Igrala se 26. minuta, Bodetić se zavukao iza leđa obrane Dinama. Iako se činilo da je prilika propala, lopta se odbila ponovo do Bodetića koji je gurnuo loptu pored vratara – 2:1.

Pogodak je tim vrjedniji kada se uzme u obzir da četiri minute prije Rijeka nije iskoristila kazneni udarac. Naime, u 22. minuti Bodetić zavukao iza leđa Kurteša koji je ušao tijelom i gurnuo ga, a sudac Jelenčić pokazao je na bijelu točku.

Begović je preuzeo odgovornost, vratar Pršlja otišao je u krivu stranu, ali lopta je otišla pored vratnice!

Dinamo je kvalitetnije ušao u utakmicu, u trećoj minuti Gurlica je lijepo pucao, ali nije bilo preciznosti. Samo minutu kasnije Čuljak je lijepo prošao kroz riječku obranu, ali udarac je otišao pored gola.

Rijeka je uzvratila u šestoj minuti, Gajzler je lijepo gurnuo loptu u prostor za Begovića koji je uspio matirati vratara Pršlju, ali pomoćni sudac označio je zaleđe.

Bila je to najava osme minute, Bodetić je milimetarski precizno ubacio iz kornera, Manestar je bio najviši i glavom zakucao loptu u mrežu – 1:0.

Nije trebalo dugo čekati na odgovor gostiju, u 13. minuti Čuljak je dočekao ubačaj u kaznenom udarcu i lijepim udarcem matirao Tanjića – 1:1.

Samo četiri minute kasnije Gurlica je dvaput pucao u kaznenom prostoru, prvi udarac je završio u bloku, drugi je otišao pored gola.

Ni Rijeka nije ostala dužna, Begović je pokušao s lijeve strane kaznenog prostora, ali udarac je otišao daleko od gola.

U 30. minuti Bodetić je ubacio s lijeve strane, Flego je ostao za malo prekratak. U zadnjim trenucima prvog dijela Gajzler je pobjegao obrani Dinama prebacio vratara, ali lopta je otišla pored gola.

Dinamo je krenuo po izjednačujući pogodak u nastavku stvorivši nekoliko prilika. U 36. minuti Čuljak je pucao s dvadesetak metara. U 44. minuti Lukanić je pucao, Tanjić sjajno obranio paradom. Dvije minute kasnije, Lukićev udarac glavom otišao je preko grede.

Dinamo je pritisnuo u tom periodu, ali udarci s poludistance nisu pronašli put do mreže. Modri su nastavili pritiskati, a Rijeka je dočekala svoju priliku iz kontre u zadnjim trenucima utakmice.

Čulina je gurnuo loptu za Manestra koji je ubacio u srce kaznenog prostora. Begović je dočekao loptu, ali njegov udarac je blokiran.

Dinamo je pokušao sve u dvije minute sudačke nadoknade, ali bijeli su izdržali sve napade i pjesmom proslavili veliku pobjedu.

error: Content is protected !!