Plaće ostaju iste

opatijaOpatija – Plaće djelatnika gradske uprave Grada Opatije i tvrtki čiji je osnivač Grad; Festivala Opatija, gradske knjižnice i Javne vatrogasne postrojbe, ostat će na prošlogodišnjoj razini, kao i sve ostale povlastice. Danas su u uredu gradonačelnika predstavnici zaposlenika i poslodavca potpisali sporazum o plaćama za 2010. godinu.
– Možemo ovaj ugovor smatrati postignućem u odnosu na sadašnje uvjete, a sasvim je sigurno da Grad Opatija nikad neće donositi jednostrane odluke, već će uvijek poštovati mišljenje predstavničkih tijela radnika, kazao je pročelnik Alen Rajko, koji je pregovarao u ime Grada. Oko 160 osoba svoj osobni dohodak zahvaljuje gradskom proračunu, a u njihovo ime ugovor je komentirao sindikalni povjerenik Slobodan Juračić.
– Nadam se da ćemo tijekom 2010. godine razgovarati o povećanju plaća, a ne o njihovom smanjivanju. Ipak, s obzirom na uvjete gospodarske krize, možemo biti zadovoljni što ne gubimo stečena prava, rekao je Juračić.
Gradonačelnik Ivo Dujmić također je izrazio zadovoljstvo ugovorom, te naglasio kako je gradski proračun dovoljno stabilan da ne mora smanjivati izdatke za plaće, što nije slučaj u nekim drugim lokalnim jednicama, ali ni na državnoj razini.
Martin Kralj

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net