Planinarenje, predavanje i velika fritaja: Ova subota je Dan šparoga @ Brseč

sparogada_brsec_2013

Dan će započeti u 10 ujutro organiziranim pješačenjem prema Sisolu, u poslijepodnevnim satima održava se predavanje te priprema velike fritaje i zabava uz bend Pešekani.

dan_sparoga_brsec_plakat_2016

Brseč – Dan šparoga u Brseču održat će se u subotu, 16. travnja i od jutra do poslijepodneva donijeti koloplet rekreacijskih, edukacijskih i gastronomskih događanja.

Dan će započeti u 10 ujutro organiziranim pješačenjem prema Sisolu, uz polazak iz centra Brseča. Planirano vrijeme za svladavanje rute do Sisola smještenog na 835 metara nadmorske visine je dva i pol sata, a put vodi djelomično kroz šumu, no većim dijelom po čistini. Planinari preporučuju visoke planinarske cipele i duge hlače, dovoljno hrane i tekućine te šešire i kreme za zaštitu od sunca.

U poslijepodnevnim satima, od 17 sati, kreće predavanje dr. sc. Slavice Dudaš u memorijalnoj kući Eugena Kumičića, na temu ”Kemijski sastav, antioksidativni kapacitet i sadržaj fenolnih sadržaja šparoge, veprine i bljušta”.

Nakon teoretskog dijela, slijedi ”praksa”. Od 18 sati u konobi Batelan priprema se velika fritaja od šparoga i zabava uz bend Pešekani.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!