Planovi o razvoju Milavije posvađali vijećnike: Juračić pozvao na ostavku Bukovića @ Matulji

Izvješće povjerenstva za Miklaviju uzburkalo je duhove u općinskoj vijećnici…

Matulji – Rasprava o zaključcima povjerenstva za Miklaviju, koje je predložilo paralelni razvoj proizvodno-poduzetničke zone Miklavija i logističkog centra koji bi djelovao u istoj zoni, uzburkala je duhove na nedavnoj sjednici Općinskog vijeća i dovela do poziva na ostavku predsjednika Vijeća Darjana Bukovića.

– Raspravljamo o zaključku povjerenstva koje smo osnovali lani u listopadu. Čudi me da u zaključku povjerenja nigdje ne stoji, da bi izvukli MLC iz stečaja da moramo dati koncesiju na 70 godina. S obzirom na to da je predsjednik Vijeća bio jedan od glavnih zagovornika tog djela uz gospođu Staničić, koja nas je uvjeravala da mi to moramo napraviti. Ja ti opet postavljam pitanje bi li ti trebao dati mandat na raspolaganje, kazao je Slobodan Juračić, referirajući se na dopis koji je Općini Matulji uputilo nadležno ministarstvo, savjetujući da se ne ide u pregovore s bivšim partnerima, fondom Sparta Matrix, oko „spašavanja“ tvrtke Miklavija LC koja se trenutačno nalazi u stečaju, a zbog čijeg su poslovanja Općina i Sparta Matrix na suprotstavljenim stranama sudskog procesa.

U replici Buković mu je kazao da mu nije jasno zbog čega bi trebao dati mandat na raspolaganje i da mu pitanje nije jasno.

– Ne znam kakve veze ima stečaj jedne firme i zaključak o budućim aktivnostima po pitanju logističkog centra Miklavija i razvoja radne zone. Također, bi li ti stvarno blokirao općinu i njezin razvoj, te ušao u dogovor s vragom i nekim bivšim investitorima ili bi omogućio općini nesmetan razvoj bez ucjena. Dal bi rješavao neku priču za koju si rekao da je imaginarna ili bi zaštitio općinske interese i krenuo s razvojem, vratio je Buković Juračiću.

Juračić mu je odgovorio kako je dio zadataka povjerenstva bilo rješavanje i pitanja stečaja tvrtke Miklavija Logistički centar a kako se ta problematika u mišljenju ne spominje, već se priča nastavlja dalje…

– Mi smo imali tematsku sjednicu na temu Miklavije koju smo pretresli od prošlosti , preko sadašnjosti do raspleta u budućnosti. Ovo je odlučilo pet članova povjerenstva koji su ovo i potpisali. Ti si spominjao neku priču koja nema veze s ničim. I ne osjećam nikakvu odgovornost da stavim mandat na raspolaganje, replicirao je Buković.

Inače, povjerenstvo – koje čine Miljenko Nekić, Željko Grbac, Goran Lučin, Vedran Grgurić te sam Buković kao predsjednik – je kao potrebne aktivnosti za nastavak razvoja proizvodno-poslovne zone Miklavija na prostoru od 150 tisuća „kvadrata“ za koje je izdana lokacijska dozvola, u prvoj fazi, navelo donošenje novog urbanističkog plana zone, definiranje uvjeta prava građenja te raspisivanje natječaja ovisno o potrebama zainteresiranih ulagača. Za razvoj Logističkog centra Matulji, prema potrebama Luke Rijeka i budućih investitora, prema stavu povjerenstva, potrebno je točno definirati površinu logističkog centra „s pratećim industrijskim i servisnim djelatnostima“, definirati uvjete prava građenja te raspisati međunarodni natječaj za iskazivanje interesa za razvoj budućeg logističkog centra Matulji.

Ni drugi dio točke također, nije prošao bez rasprave, te je izglasano odgađanje donošenje odluke za sljedeću sjednicu o nastavku rada Radnog povjerenstva radna zona Miklavja uz dopunu i dogovor koordinacije.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!