Plavi podrum drugi je najbolji restoran u Hrvatskoj prema izboru Dobri restorani @ Volosko

Restoran Plavi podrum @ Volosko

Restoran Plavi podrum @ Volosko

U ovogodišnjem izboru liburnijski je kraj prošao poprilično dobro, te se i dalje potvrdilo da se radi o pravoj gastronomskoj oazi Hrvatske.

Volosko – Restoran ”Plavi podrum” iz Voloskog i dalje je u samom vrhu najboljih hrvatskih restorana. U tradicionalnom izboru ”Dobri restorani” za 2014. godinu, koji organizira časopis ”Dobra hrana”, vrhunski restoran koji vodi Danijela Kramarić smjestio se na drugo mjesto, tik iza restorana ”Batelina” iz Medulina koji je proglašen najboljim hrvatskim restoranom ove godine.

Princip izbora poprilično je složen, a u njemu sudjeluju stotine vinara, kuhara, novinara, ugostitelja, blogera i drugih gastronomskih stručnjaka, koji mogu nominirati bilo koji restoran, a njihovi glasovi se zbrajaju kako bi se dobio ukupan poredak.

U ovogodišnjem izboru liburnijski je kraj prošao poprilično dobro te se i dalje potvrdilo da se radi o pravoj gastronomskoj oazi Hrvatske.

Među prvih deset plasirao se još i restoran ”Johnson” iz Mošćeničke Drage, a među pedeset najboljih čak je šest restorana s područja Liburnije – uz dva spomenuta, to su ”Bevanda” na 24. i ”Draga di Lovrana” na 25. mjestu, ”Kukuriku” na 29. mjestu te ”Le Mandrać” na 36. mjestu.

Uz restorane, dobro kotiraju i liburnijski kuhari – među 20 najboljih smjestilo ih se čak trojica. Najviše plasiran je Zdravko Tomšić iz restorana ”Draga di Lovrana” koji se smjestio na 3. mjesto, odmah iza Tomislava Gretića (Wine Vault) i Dina Galvagna (Peta četvrtina), a na listi su još i Deniz Zembo iz ”Le Mandraća” na 9. mjestu te Andrej Barbieri iz ”Bevande” na 11. mjestu.

Ivan Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!