Plesna prezentacija kostima koje su djeca sama skrojila: Završava manifestacija Spoji, skroji, pleši @ Foliot Matulji

Manifestacijom „Skroji, spoji, pleši“ ideja je redovne radionice plesa upotpuniti dodatnim segmentima koje obuhvaća izvedbeno-scenska umjetnost, a osim što se djecu nastoji upoznati s djelatnostima umjetnosti, ovim će radionicama dobiti nova znanja i/ili usavršiti postojeća, razvijat će svoju kreativnost i maštu, ali i spretnost i fine motoričke vještine.

Matulji – U Plesnom studiu Vibe udruge Foliot – Centar za djecu i mlade Matulji idućeg tjedna završava manifestacija „Spoji, skroji, pleši“ koja se uz potporu Primorsko-goranske županije održava od 20. studenog do 20. prosinca.

– Ova plesno-kreativna manifestacija proizašla je iz programa „Školska godina u Foliotu“, s ciljem da se djeci, osim plesa, približe i discipline usko vezane uz plesnu umjetnost, kao što su kostimografija i scenografija. Djeca će na radionicama po principu ‘uradi sam’ osmisliti vlastiti kostim prema zadanoj temi te nacrtati kroj. Nakon odabira najboljeg kroja, krenut će izrada kostima, a u završnoj prezentaciji djeca će uz plesnu koreografiju prikazati kostime koje su sami izradili, poručili su iz Foliota.

Plesne grupe Udruge već godinama ostvaruju vrhunske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. Manifestacijom „Skroji, spoji, pleši“ ideja je redovne radionice plesa upotpuniti dodatnim segmentima koje obuhvaća izvedbeno-scenska umjetnost, a osim što se djecu nastoji upoznati s djelatnostima umjetnosti, ovim će radionicama dobiti nova znanja i/ili usavršiti postojeća, razvijat će svoju kreativnost i maštu, ali i spretnost i fine motoričke vještine. Pri izradi kostima djeca rade u timovima i tako razvijaju socijalne vještine i jačaju timski duh.

Iako radionica završava idućeg tjedna, tijekom cijele školske godine na plesnim radionicama djeluje nekoliko plesnih grupa, od najmlađeg uzrasta od 4 godine do srednjoškolskog uzrasta od 18 godina pa ovim putem iz Udruge poručuju da se svi zainteresirani još uvijek mogu priključiti, a za više informacija javiti se možete mailom na udruga.foliot@gmail.com ili pozivom na broj 051/568 584 ili 095/707 8207.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!