Plesni parovi okupirali Kastav

kastav_plesni-vikend…na manifestaciji je sudjelovalo tridesetak plesača iz raznih plesnih skupina…
…svi sudionici Plesnog vikenda nastupili su i na spektaklu u Domu braće Matešić u Šporovoj jami…

Kastav – Oni koji su se tijekom vikenda posjetili kastavsku gradsku jezgru imali su priliku naučiti prve plesne korake u sklopu manifestacije ‘Plesni vikend va Kastve’.
Na manifestaciji je sudjelovalo tridesetak plesača iz raznih plesnih skupina. Članovi plesnih skupina Irish Maiden iz Zagreba, plesni centar Salsero iz Rijeke, Klara Jet Set, Flash Dance Unit, Dance Queen, Luana, Boogie Town, Capoeira, Tango del Mar te Zumba Rijeka, besplatno su posjetitelje podučavali standardnim i latino plesovima, irskim plesovima, salsi, break danceu, hip-hopu, capoeiri i tangu.
I ove godine pozvani su članovi udruge za sindrom Down i udruge oboljelih od cerebralne paralize, koji su bili posebni gosti skupine Irish Maiden, ali i ostalih skupina. Zagrebački Irish Maiden dio svojih aktivnosti posvećuje hendikepiranim osobama, učeći ih plesu te dokazujući da uz veliku volju, dobro srce i nesebičan trud ništa nije nemoguće. Svi sudionici Plesnog vikenda nastupili su i na spektaklu u Domu braće Matešić u Šporovoj jami.
Za vrijeme ‘Plesnog vikenda va Kastve’ otvorena je Muzejska zbirka Kastavštine, u kojoj su izloženi dječji radovi u duborezu na temu plesa polaznika Kiparske škole Mato Tijardović iz Viškova pod vodstvom Rajka Sroka. Izložba ima natjecateljski karakter, a svi posjetitelji mogu glasovati za najbolji rad.
Istoimenu manifestaciju, već četvrtu godinu zaredom organizira Turistička agencija Kastavea, Turistička zajednica grada Kastva i Grad Kastav.
Nikola Cvjetović / Novi list / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!