Pobjeda opatijskih vrtićara na Olimpijskom festivalu Dječjih vrtića Hrvatske

olimpjada_vrticara_crikvenica_1

Opatijski vrtićari bili su najbolji na 13. Olimpijskom festivalu Dječjih vrtića Hrvatske – županijsko natjecanje, a imali su i najglasnije navijače.

Crikvenica – U organizaciji Zajednice sportova Primorsko-goranske županije i Dječjeg vrtića Radost iz Crikvenice jučer je na Gradskom stadionu u Crikvenici održan 13. Olimpijski festival Dječjih vrtića Hrvatske – županijsko natjecanje, u organizaciji Dječjeg vrtića ‘Radost’ iz Crikvenice.

olimpjada_vrticara_crikvenica_2

Opatijski vrtićari bili su najbolji na 13. Olimpijskom festivalu Dječjih vrtića Hrvatske – županijsko natjecanje, a imali su i najglasnije navijače. U bacanju loptice u dalj najbolji su bili Opatijci, Len Dujmić je osvojio prvo mjesto, a Josipa Grčević drugo mjesto. Najbrži među dječacima je bio Mauro Muškardin iz Dječjeg vrtića Matulji. Među dječacima bio je najbrži Matuljac Mauro Muškardin. Štafetu su osvojile djevojčice iz Dječjeg vrtića ‘Opatija’ – Rita Dervišević, Leana Kaštigar, Nika Lenac, Dani Elena Đukić i dječaci iz Dječjeg vrtića ‘Matulji’ David Jelušić, Jan Mikšić, Dino Radetić, Leon Štih. Djevojčice iz Dječjeg vrtića ‘Opatija’ pobijedile su u nogometu, a u finalu su savladale djevojčice iz Dječjeg vrtića ‘Matulji’. Osim djevojčica, i dječaci iz Dječjeg vrtića ‘Opatija’ pokazali su se kao najbolji nogometaši.

U olimpijskim disciplinama sudjelovalo je 520 djece iz 13 vrtića Primorsko- goranske županije. To su vrtići: Dječji vrtić Buba Mara – Čabar, Dječji vrtić Grobnički Tići – Čavle, Dječji vrtić Fijolica – Novi Vinodolski, Dječji vrtić Girice – Cres, Dječji vrtić Hlojkica – Delnice, Dječji vrtić Katarina Frankopan – Krk, Dječji vrtić Matulji – Matulji, Dječji vrtić Opatija – Opatija, Dječji vrtić Pahuljica – Rab, Dječji vrtić Radost – Crikvenica, Dječji vrtić Rijeka- Rijeka, Dječji vrtić Viškovo – Viškovo te Dječji vrtić Zlatna ribica- Kostrena.
Pokrovitelji manifestacije su HOO, PGŽ, Grad Crikvenica i TZ Grada Crikvenice, a generalni sponzor je INA.

olimpjada_vrticara_crikvenica

Serena Calderara / PodUckun.net

error: Content is protected !!