Pobjednici 47. Državnog natjecanja učenika i studenata glazbe

violina_smOpatija – Već četvrtu godinu zaredom, opatijska glazbena škola ”Mirković” bila je organizator 47. Državnog natjecanja učenika i studenata glazbe. Natjecanje u trajanju od tri dana završeno je velikim koncertom sudionika natjecanja.
Pred stručnim žirijem prodefiliralo je više od 130 komornih sastava u svim natjecateljskim kategorijama, a najbolji po nastupili su na završnom koncertu.
U I. kategoriji glasovir za 6 i više ruku) najbolji su bili učenici Glazbene škole u Varaždinu – Lana Bubaš, Julijan Martinčević, Dora Petković i Edi Vugrinec. Pobjednici među duetima u II. kategoriji su Maksimilijan Borić (brač, mandolina) i Tomislav Smolčić (gitara) učenici GŠ ”Ferdo Livadić” iz Samobora.
Najbolji kvartet u I. kategoriji su Jurica Mrčela, Martin Bratković, Monika Ranogajec i Ana Šincek, dok su u II. kategoriji glasovirskih dua slavili učenici Sara Jakopović i Mislav Ivaci. – polaznici Glazbenog učilišta Elly Bašić iz Zagreba. Također pobjednici među trijima u II. kategoriji učenici su GU Elly Bašić – Petra Novak (violina), Nika Bauman (flauta) i Teodora Hil (violončelo).
Pobjednici među trijima u III. kategoriji su polaznice Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu – Marija Klasan (klavir), Petra Hrnjak-Skroza (violina) i Ana Sabolić (violončelo). Harmonikaši Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Marija Vukoja, Miha Plavčak, Stjepan Vuger, Andrej Pezić i Zoran Maršić bili su najbolji u III. kategoriji, među sastavima od 5-12 članova.
Koncert su zaključili pobjednici među komornim sastavima (5-12 članova) u II kategoriji – učenici Glazbene škole Alberta Štrige iz Križevaca, a nastupili su Jurica Perharić, Gabrijela Hrg i Juraj Selanac (bisernice), Matija Medverec, Ana Trninić i Ivan Živković (brač), Mihaela Lukačić, Ivan Miter i Ivan Jurišić (čelovići) Aleksandar Gašparović (bugarija), Hrvoje Nemec (berde) i Jasmin Abou Aldan (timpani).
Čestitke svima!
Ivan Mellor

error: Content is protected !!