Pobjednički projekt Dana akcije – kolačima i klizanjem do širenja informacija @ Opatija

dan_akcije_2013_1

Projekt ”Otkliži do znanja” se zasniva na informiranju opatijskih srednjoškolaca o mogućnostima studiranja i dodatnog obrazovanja u inozemstvu, a provest će se u vrijeme trajanja ”Zimske čarolije””u Opatiji, pa će i srednjoškolci biti nagrađeni povoljnijim klizanjem na pravom ledu na Ljetnoj pozornici.

Opatija – Projekt ”Otkliži do znanja” pobjednik je Dana akcije, programa koji je u suradnji Grada Opatije okupio trideset i troje srednjoškolaca u gradskim prostorima, gdje su razvijali vlastite projektne zadatke na temu ”europskog građanstva” te sami izabrali onaj najbolji koji će dobiti 5.000 kuna za realizaciju.

Projekt ”Otkliži do znanja” se zasniva na informiranju opatijskih srednjoškolaca o mogućnostima studiranja i dodatnog obrazovanja u inozemstvu, a provest će se u vrijeme trajanja ”Zimske čarolije””u Opatiji, pa će i srednjoškolci biti nagrađeni povoljnijim klizanjem na pravom ledu na Ljetnoj pozornici. U suradnji s pobjedničkim projektom održat će se još dva kompatibilna projekta osmišljena na Danu akcije – predstavit će se kulturološke različitosti Europe s naglaskom na tradicionalne blagdanske slastice različitih zemalja, kao i informacije o zaštiti potrošača na području EU.

– Ovaj projekt informiranja o pravima potrošača meni je nekako najbliži, u tome bih se najlakše snašao budući da sam čitav radni vijek proveo u sektoru trgovine. No, svi projekti bili su doista jako kvalitetni, i pokazali ste visoku razinu planiranja i kreativnosti, kazao je zamjenik opatijskog gradonačelnika Fernando Kirigin, koji je sudjelovao na predstavljanju svih pet projekata u gradskoj vijećnici, nakon cjelodnevnog rada srednjoškolaca. Naime, srednjoškolci su podijeljeni u pet skupina koje su stvarale svoje originalne projekte, a na završnom skupu međusobno su se ocjenjivali, kritizirali i informirali kako bi završni rezultati bili čim bolji. Za najbolje projekte glasala je i publika koju su uz srednjoškolce činili i koordinatori projekta te gradski djelatnici, a najviše glasova osvojio je projekt ”Opatija – Europa u malom” posvećen ”božićnim kolačima”, dok je kao najkonstruktivnija od stručnog voditelja Ive Mileusnića ocijenjena grupa broj 5 s projektom o informiranju potrošača, koja je svojim prijedlozima pomogla poboljšati brojne projekte.

Čitav Dan akcije tijekom cijelog dana pratili su i članovi novinarske grupe, koja je svoje tekstove i ankete o Europskoj uniji provedene među građanima Opatije predstavila na vlastitom blogu (http://akcijaop.wordpress.com/).

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!