Počela druga faza Jadranskog projekta @ Opatija

radovi_ika…da nema zatvorenih trgovina i hotela, u Opatiji ne bismo ni znali da je kriza došla do nas – Dujmić…
…radovi u Voloskom, Iki i Ičićima vrijedni su 4,4 milijuna kuna…

Opatija – Danas su na području Grada Opatije započeli radovi na realizaciji druge faze izgradnje liburnijske sanitarne kanalizacije. Investicija vrijedna 4,4 milijuna kuna (bez PDV-a) uključuje tri odvojena projekta- izgradnju crpne stanice u Iki, tlačnog voda crpne stanice u Voloskom, te u Ičićima na izgradnju kolektora Most i rekonstrukciju obalnog šetališta. Investitor je Komunalac, a izvođači su tvrtke Alpine Bau GmbH i Osijek-koteks.
– Da nema zatvorenih trgovina i hotela, u Opatiji ne bismo ni znali da je kriza došla do nas, jer I dalje ulažemo velike svote novaca u nadgradnju komunalnog standarda, kazao je gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić.
Predstavnica Hrvatskih voda, i voditeljica jedinice za provedbu nacionalno vodno-gospodarstvenih projekta Fani Bojanić, istaknula je da se Jadranski projekt u suradnji s jedinicama lokalne samouprave na Liburniji uspješno odvija, te navela da je u I fazu bilo uloženo 132 milijuna kuna. Financiranje radova koji se odvijaju u okviru Jadranskog projekta Hrvatskih voda, definirano je na način da je kreditom Svjetske banke osigurano 50% sredstava (od čega Grad Opatija vraća 82%, a Hrvatske vode 18%), iz državnog proračuna 24%, Grada Opatije 20% i Hrvatskih voda 6%.
Direktor Komunalca Ervino Mrak istaknuo je da je riječ o radovima koji predstavljaju kostur liburnijske sanitarne kanalizacije, a do konačne realizacije preostaje izgradnja centralnog pročišćivača otpadnih voda u Ičićima. Istaknuo je kako će upravo u Voloskom biti najzahtjevija dionica radova, jer treba izgraditi 400 metara tlačnog voda, pa je zamolio tamošnje stanovnike da imaju razumijevanja ukoliko zbog radova bude dolazilo do poteškoća u odvijanju prometa.
Davor Žic / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Liburnija.net; Vaše online novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!