Počela je konferencija Leadership for Life @ Hotel Milenij

Arhiva Liburnija.net

Ovu konferenciju organiziraju Visoka poslovna škola PAR iz Rijeke u suradnji s Iaccoca institutom, a među gostima se našao i pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Saša Zelenika.

Opatija – Stručnjaci iz znanstvene zajednice, ali i ”isprobani” pojedinci iz poslovnog svijeta, kao i politički djelatnici Opatije, Liburnije i čitave Hrvatske okupili su se jučer u hotelu Milenij gdje je započeo kongres ”Leadership for Life” koji će potrajati do srijede. Centralna ličnost prvog dana bio je pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Saša Zelenika.

– Kod nas je potrebno ulagati u obrazovanje i učenje kako bismo postigli konkurentnost u skladu sa zahtjevima međunarodnog i europskog tržišta, ali i sa potrebama našeg gospodarstva. Trenutačno u odnosu na EU nismo konkurentni, ali vjerujem da bismo to mogli vrlo brzo postati. Trenutačno naše gospodarstvo nose mikrotvrtke s 1.9 prosječno zaposlenih osoba, koje čine 92 posto tržišta, i tu je teško ulagati u znanje. Radimo na strategijama obrazovanja i gospodarstva, koje bi trebale dati svoju viziju kako do boljeg statusa i konkurentnosti hrvatskog gospodarstva u budućnosti, kazao je Zelenika.

Ovu konferenciju organiziraju Visoka poslovna škola PAR iz Rijeke u suradnji s Iaccoca institutom.

– Zašto ”leadership for life”? Zato što je vječno pitanje da li se liderima postaje ili rađa. Ova naša konferencija dokazat će da je istina da se liderima rađa, ali jednako tako da se liderima može postati, radom na poboljšanju svojih znanja i vještina. Vjerujem i da je činjenica da se ovogodišnja konferencija održava u suradnji s Iacocca Institutom, nazvanim po jednom od izumitelja modernog menadžmenta, i jednom od najznačajnijih svjetskih institucija na ovom polju, pokazuje koliko značaj dajemo razvoju vodstva, kazala je dekanica škole dr.sc. Gordana Nikolić na otvorenju.

Davor Žic / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net