Počela međunarodna likovna kolonija Mošćenički pinel

moscenicki_pinel_sm…na otvorenom prostoru slikat će devet umjetnika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Italije, Austrije i Njemačke…
…manifestacija završava zajedničkom izložbom u subotu, 27. kolovoza u 19 sati u mošćeničkoj područnoj školi…

Mošćenice – Zajedničkom izložbom radova devetoro umjetnika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Italije, Austrije i Njemačke u prostoru područne škole u Mošćenicama otvorena je ovog vikenda treća međunarodna likovna kolonija ”Mošćenički pinel”.
Tema ovogodišnje kolonije su ”Mošćenički snovi”, jer upravo bi taj motiv umjetnicima trebao poslužiti kao inspiracija tijekom sedam dana održavanja manifestacije, tijekom kojih će se mošćeničke ulice, trgovi, stepeništa i vidikovci pretvoriti u veliki atelje na otvorenom, u kojem će stvarati Ljiljana Barković, Dorian Brdar, Elsa Delise, Susanne Faber, Jelena Kojić, Vinko Lamešić, Hannelore Nenning, Brigitte Zipp i Livio Zoppolato.
Danas, u utorak, održava se i ”Mići pinel”, radionica na kojoj će od 10 do 12 sati stvarati djeca, a druga ovakva radionica održat će se u četvrtak, 25. kolovoza. Umjetnički snovi inspirirani romantičnim srednjovjekovnim gradićem bit će prezentirani kroz zajedničku izložbu radova sudionika ”Mićeg pinela” te umjetnika koji sudjeluju u likovnoj koloniji u subotu, 27. kolovoza u 19 sati u mošćeničkoj područnoj školi, čime će završiti ovogodišnji ”Mošćenički pinel”.
Marino Maljavac, Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!