Počela nova koncertna sezona Festivala Kvarner

festival-kvarner…pred punom Kristalnom dvoranom, Orkestralna Akademija Ossiach, pod ravnanjem Hansa Petera Ochsenhofera, ponovo je oduševila opatijsku publiku…
…Festival Kvarner oduševio publiku i privukao strane goste…

Opatija – U subotu navečer, 23. travnja 2011. u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner započela je ovogodišnja koncertna sezona Festivala Kvarner.
Pred punom Kristalnom dvoranom, Orkestralna Akademija Ossiach, pod ravnanjem Hansa Petera Ochsenhofera, ponovo je oduševila opatijsku publiku. Festival Kvarner uz bogati program u 2011., nastavlja se nakon višegodišnjih priprema jednog od osnivača i umjetničkog direktora, Michaela Fendrea iz Beča.
Osim brojne domaće publike i stranih gostiju koji su boravili u Opatiji u vrijeme Uskrsa, na koncertu je bilo i stranih gostiju koje je privukao sam koncert.
Iz Velike Britanije, novinarka Julia Warren sa svojim suprugom Garyem provela je Uskrs u Lovranu. Gospođa Warren napisala je članak u poznatom britanskom Daily Telegraphu “New life for the Nice of the Adriatic” koji je objavljen 19 ožujka 2011.
Gospođa Warren napomenula je: “Pišući članak i intervjuirajući ljude uključene u Festival Kvarner, odlučila sam da moram biti ovdje na otvaranju Festivala. Bilo je zaista fantastično i zaista želim svaki uspjeh Festivalu Kvarner. Vjerujem da će cijela regija ovim Festivalom privući i goste iz Velike Britanije i smatram da ovakvim događanjima treba dati punu podršku i pomoć.”
U publici je također bio gospodin Jean-Pierre Marmet iz Pariza, koji dijelom godine živi u Londonu, a koji je članak pročitao u Daily Telegraphu. Gospodin Marmet je komentirao: “Kakav prekrasan ambijent za otvaranje ovakvih događanja. Vjerujem da ću doći i u lipnju i da ću uživati i na slijedećim koncertima, te također moći uživati i u moru. Ovo je moj prvi posjet Hrvatskoj i zaista sam ugodno iznenađen.”
Razgovarajući o subotnjem koncertu, Michael Fendre zaključio je: “Ponosan sam što je Festival Kvarner započeo ovogodišnju koncertnu sezonu. Cijeli tim uvidio je da je program Festivala Kvarner jedan od važnijih događaja na hrvatskoj kulturnoj sceni i jako nas raduje nastavak i suradnja sa dobrim ljudima na području Kvarnera.”
U 2011. osim održanog koncerta, u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner na rasporedu je još pet koncerata, kao i jedan koncert komorne glazbe u Villi Astra u Lovranu.
Pokrovitelji Festivala Kvarner su Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica, Primorsko goranska županija, TZ Kvarnera, Grad Opatija, TZ Grada Opatije, a dio sredstava osigurano je i partnerstvom u EU projektu.
pasica_f-kvarner
Nikola Cvjetović / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net