Počela predbilježba za masline, maruna i trešnje: Velik interes građana potaknuo nove podjele sadnica @ Lovran

marunada_dobrec_okrogli_muzikanti_grupa_point_mici_cakavcici_2015_3

Građanima je dosad omogućeno da po pristupačnoj cijeni nabave sufinancirane sadnice maslina i maruna i na taj način revitaliziraju stare i formiraju nove nasade na području Općine Lovran. Podijeljeno je ukupno 670 sadnica.

Lovran – Velik interes građana za podjelu sufinanciranih sadnica koje je Općina Lovran organizirala u suradnji s Udrugom Lovranski marun i Udrugom Agro Opatija tijekom 2015. i 2016. godine potaknuo je općinare da slične akcije ponove i u drugoj polovici ove godine.

Naime, građanima je omogućeno da po pristupačnoj cijeni nabave sufinancirane sadnice maslina i maruna i na taj način revitaliziraju stare i formiraju nove nasade na području Općine Lovran. Podijeljeno je ukupno 670 sadnica.

– Upravo zbog pojačanog interesa naših sugrađana, Općina Lovran planira nastaviti ovaj projekt sufinanciranja sadnica, te će tijekom rujna i listopada organizirati i sufinancirati sanitarnu sječu stabala maruna odnosno rezidbu i oblikovanje krošnje stabla maruna, te nabavu sadnica maslina, maruna i trešanja, stoji u obavijesti objavljenoj na općinskim službenim stranicama.

Kako bi se procijenilo zanimanje građana za nove subvencije, iz Općine sve zainteresirane pozivaju da obave predbilježbu putem interneta ili broja telefona 051/291-045.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!