Počele prijave za 17. Kastavsku speleološku školu

Počele prijave za 17. Kastavsku speleološku školu

Arhiva: SU Estavela

Na speleološku školu se mogu prijaviti svi stariji od 15 godina, nije potrebno nikakvo predznanje. Škola počinje u petak 15. ožujka.

Kastav – Speleološka škola je tečaj speleologije kojeg već tradicionalno početkom proljeća, sedamnaesti put od osnutka Udruge 1997. godine, organizira Speleološka udruga „Estavela“ iz Kastva. Cilj speleološke škole jest educiranje zainteresiranih, prvenstveno mladih, o speleologiji te njihovo osposobljavanje za uspješno i sigurno bavljenje njome. U speleološkoj školi polaznici prolaze teoretski i praktični dio, gdje stječu znanja i vještine potrebne za sigurno istraživanje špilja i jama.

– Teoretski dio održava se u prostorijama Udruge na Kastvu, dok se praktični dio provodi na terenu u poznatim špiljama i jamama na području Kastavštine, Klane i Ćićarije. Speleološka škola se sastoji od 15 sati teorije i pet jednodnevnih te dvije dvodnevne terenske vježbe (6 tjedana) s obveznim bivakiranjem (spavanjem u prirodi). Škola je organizirana tako da se petkom navečer održavaju predavanja, a vikendom se odlazi na teren. Program škole je usklađen s programom Hrvatskog speleološkog saveza. Nakon završene speleološke škole polaznici koji su ispunili uvjete, pristupaju ispitu i stječu titulu speleološkog pripravnika, poručili su organizatori.

Na speleološku školu se mogu prijaviti svi stariji od 15 godina, nije potrebno nikakvo predznanje. Svu speleološku opremu i literaturu osigurava Udruga, potrebno je imati samo želju i volju za upoznavanje sa speleologijom te gumene čizme ili gojzerice, rukavice i radnički kombinezon. Škola počinje u petak 15.03.2019., zainteresirani se trebaju prijaviti do ovog roka jer je broj polaznika ograničen. Škola traje okvirno do 21.04.2019. Cijena škole je 700 kn, a za studente i maloljetne 500 kn.

error: Content is protected !!